כיצד מציגים עסק המתחיל בפרופיל חברה?

כל עסק, בין אם הוא עסק קיים או עסק מתחיל, זקוק לפרופיל חברה. באמצעות פרופיל חברה אתה מציג את הרעיון העסקי שעומד מאחורי העסק שלך, החזון, הדרך והיחודיות שהופכים אותך למי שאתה. כאשר יש לך מסמך הצגה מנוסח היטב, יש לך כלי שיווקי אינפורמטיבי המסייע לך התקשרות מול ספקים, לקוחות פוטנציאלים או מתעניינים המבקשים לדעת יותר אודות העסק.



יחד עם זאת, עסקים חדשים רבים נוטים לחכות עם פרופיל חברה עד אשר העסק יהיה מבוסס יותר בעיקר בשל החששות שונים. פרופיל חברה נועד על מנת להציג את העסק שלך, ברגע שיש לך עסק-אתה זקוק לפרופיל.



העסק קיים תקופה קצרה


פרופיל חברה מתאים לכל עסק, יתרה מזאת, עסק שקיים תקופה קצרה ונמצאי בשלבי שיווק והצגה ראשוניים יכול להיעזר מאוד בפרופיל חברה מקצועי על מנת לשווק את העסק. בפרופיל חברה אתה מתאר את היחודיות של העסק, המוצרים שאתה מוכר או השירות שאתה נותן, כך שעדיף להשקיע תחילה במסמך מאוגד אחד לפני שאתה מפיק חומר פרסומי אחר, מפולח יותר.



לא יהיה לי מה לכתוב


העסק מורכב מרעיון או מאנשים היוצרים אותו, כך שתמיד יש מה לכתוב על מנת להציג את העסק שלך. כשהקמת את העסק היה לך בראש רעיון, תוכנית, מטרות ויעדים שאליהם היית רוצה להגיע, כל אחד מהנתונים הללו מהווה בסיס לכתיבת הפרופיל. איש תוכן מקצועי יודע כיצד לקחת את המידע הזה ולאסוף אותו לפרופיל איכותי שיכול לשמש אותך.



עוד אין לי רשימת לקוחות מפוארת


לא כל פרופיל חייב להכיל רשימת לקוחות. בהחלט ניתן להתגבר על קושי זה באמצעות הצגת פניות עתידיות או ניסוחים כוללניים כמו "העסק מעניק את שירותיו למוסדות, אירגונים ולקוחות פרטיים" , "עסק מבקש להציע את שירותיו ללקוחות פרטיים ועיסקיים" ניסוח נכון יכול למצב אותך כפי שאתה רוצה, למול הקהל שאתה מבקש לפנות אליו, כך שמחר תוכל לפנות ללקוחות מאותו תחום או מגזר.



העסק שלי הוא אני


עסקים רווחיים רבים הם למעשה עסק של אדם אחד. לא צריך להיות חברה ענקית עם המון חטיבות על מנת להפיק פרופיל חברה מקצועי, מה שכן צריך לדעת זה איך לכתוב נכון פרופיל של אדם אחד. ישנם עסקים של איש אחד המבקשים להצניע את המידע הזה ולכן נעשה שימוש בשם העסק ולא בשם האדם או נדבר ברבים ולא ביחיד. יחד עם זאת,ישנם עסקים כמו בתחום הטיפולי שדווקא מתבססים על ניסיונו וחזונו של אדם אחד ולכן נכתוב את הפרופיל כאשר נותן השירות הוא המרכז.



העסק שלי נותן שירות אחד


עסקים רבים נותנים שירות או מוכרים מוצר אחד. העובדה שהעסק שלך בחר להתמקד בתחום אחד לא גורעת מחשיבות פרופיל מקצועי, להפך. עסק שנותן שירות אחד צריך להיות הכי ברור על מנת לבלוט מעל המתחרים שלו. גם אם העסק שלך נותן שירות אחד הוא וודאי מתאים אותו לסוגי קהל שונים ולכן בפרופיל נפנה לכל קהל באופן ספציפי או נציג נישות נוספות שאליהם תרצה להתפתח בעתיד.

*הכותבת הינה קופירייטרית ומנהלת תוכן בסטודיו דף בית

אולי יעניין אותך

אגם זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
רם-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
ללמד נהיגה
ניר שמול - מנכל חברת שניר
עותק של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח