כלכלני BDI: רק כשליש מכלל הסטודנטים לתואר ראשון בישראל למדו בשנה החולפת באוניברסיטאות

בשנת תשס"ח (2007-2008) חל גידול של כ- 4% במספר הסטודנטים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל (לעומת שנת הלימודים הקודמת) והוא הסתכם בכ- 272,000 סטודנטים, כך עולה ממחקר חדש של חברת BdiCoface. בשנת תשס"ח פעלו בישראל כ- 65 מוסדות להשכלה גבוהה בישראל בהם: האוניברסיטאות, האוניברסיטה הפתוחה, מכללות ומוסדות אקדמיים להכשרת עובדי הוראה.



מבין כלל הסטודנטים הלומדים במוסדות להשכלה גבוהה בישראל, כ- 122,000 למדו בשנה החולפת באוניברסיטאות (כ- 45%) וכ- 150,000 נוספים (כ- 55%) למדו ביתר מוסדות הלימוד השונים להשכלה גבוהה בישראל.



עם זאת, מציינים כלכלני BdiCoface כי קיימת האטה בשיעור הצמיחה במספר הסטודנטים: קצב הצמיחה השנתי הממוצע מתחילת העשור עומד על כ- 4% לעומת קצב צמיחה של כ- 8% בעשור הקודם. בין הסיבות לכך נמנית הקמתן של עשרות מכללות חדשות ברחבי הארץ בשנות ה-90 אשר הפכו את ההשכלה הגבוהה לנגישה יותר לציבור הרחב והביאו לגידול מואץ במספר הלומדים במוסדות אלו, גידול אשר התייצב בשנים האחרונות לרמה הדומה לשנות ה- 80, טרם הקמת המכללות.



כ- 82% מהסטודנטים – למדו לתואר ראשון



עוד עולה מן המחקר כי, כ- 82% מכלל הסטודנטים למדו לתואר ראשון כאשר מרביתם, כ- 48%, למדו במכללות האקדמיות (כלליות, ייעודיות, מכללות להנדסה ומכללות חוץ-תקציביות) ורק כשליש למדו באוניברסיטאות.


כ- 18% מהסטודנטים בשנה החולפת למדו לתארים מתקדמים- שני ושלישי. בעשור האחרון עמד קצב הגידול השנתי הממוצע של מספר הסטודנטים לתארים מתקדמים על כ- 4%, כשעיקר הגידול נרשם בלימודי המקצוע מנהל עסקים.



אוניברסיטת תל אביב היא האוניברסיטה הגדולה ביותר ואחריה: אוניברסיטת בר אילן והאוניברסיטה העברית בירושלים



אוניברסיטת תל אביב הינה האוניברסיטה הגדולה ביותר אשר פעלה בישראל בשנה החולפת והיא אחזה בנתח של כ- 23% מכלל הסטודנטים בישראל (בהתאם למספר הלומדים בה לכלל התארים -ראשון, שני שלישי ולימודי תעודה). האוניברסיטאות הגדולות הבאות הינן, אוניברסיטת בר אילן (כ- 19%) והאוניברסיטה העברית בירושלים (כ- 19%).



דרוג הסיכון של המוסדות להשכלה גבוהה בישראל נמוך מסיכונו העסקי של כלל המשק



כלכלני BdiCoface מציינים בנוסף כי, רמת הסיכון של המוסדות להשכלה גבוהה בשנת 2008 עמדה על 5.52 והייתה נמוכה בכ- 5% מרמת הסיכון של כלל המשק.



דירוג הסיכון העסקי של החברות והעסקים משקלל בתוכו, בין היתר, את הפרמטרים הבאים: הכנסות, ותק, מספר מועסקים, חוות דעת עסקית של לקוחות, חוות דעת עסקית של ספקים, מוסר תשלומים, מגמת רווחיות, מצב עסקי של חברות קשורות ועוד פרמטרים שונים.



כ-77.7% ממוסדות ההשכלה הגבוהה מדורגים בדירוג סיכון ממוצע (דירוגי סיכון 5 ו-6), זאת לעומת כ-60.5% מכלל החברות במשק שמדורגות בדירוגי סיכון אלו. בנוסף, רק כ-8% ממוסדות ההשכלה הגבוהה מדורגות ברמת סיכון מעל הממוצע (דירוגי סיכון 7 ו-8) לעומת כ-17.2% מכלל החברות במשק.



הסיבה העיקרית לכך נעוצה בתקציבים הממשלתיים מהם נהנים רוב מוסדות הלימוד בארץ, אשר מעודדים את היציבות הכלכלית במוסדות אלו.



ההשתתפות הממשלתית בתקציב ההשכלה הגבוהה בישראל עמדה בשנת 2008 על כ- 6.1 מיליארדי שקלים, ללא שינוי מהשנה הקודמת, כאשר כ- 84% מכספי התקציב יועדו למוסדות להשכלה גבוהה והיתר לפעולות מחקר, מכינות קדם אקדמיות ועוד.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח