כל הדרכים למיתוג מוצלח עוברות דרך המחקר

לאחרונה עלתה בארה"ב תכנית ריאליטי חדשה, שמעמתת 2 חברות פרסום שונות המתחרות ביניהן במציאת קונספט מנצח עבור לקוחות שונים, תחת דד ליין קשוח במיוחד – מעין "פרויקט מסלול" של עולם הפרסום. מטרת אנשי המקצוע המתחרים היא למצוא פריצת דרך באמצעות סיעור מוחות קצרצר, אשר מוליד ויז'ואל נחמד או סיסמא שיווקית מתוחכמת. אך האם זו הדרך הנכונה לעבודה שיווקית בעולם האמיתי, בו חברות קטנות ובינוניות צריכות ליצר עבור עצמן אסטרטגיה שיווקית מאפס?



כמי שפועלת בעולם זה כמעט שני עשורים ויצרה מיתוג ואסטרטגיה שיווקית עבור עשרות רבות של עסקים, אני יכולה להעיד שהדרך לתוכנית שיווקית חכמה ומועילה, לאו דווקא עוברת דרך פיצוח מהיר של קונספט, אלא באמצעות פריצות דרך קטנות, כמו תהליך חשיבה טוב וזורם יותר או ניתוח ומחקר ממוקד, שיודע להניח את השאלות הנכונות כבסיס.



תמיד הרי אפשר ללכת למשרד פרסום ולהוציא מאות אלפי שקלים על משבצת פרסום או עמוד מכירתי בעיתון, אך דבר אחד לא נלקח בחשבון בשיטת עבודה זו והוא התדמית – אותה לעולם לא ניתן לבנות על ידי פרסום בלבד, אלא באמצעות חשיבה קריאייטיבית ותכנון אסטרטגי מדויק.


צלילות מחשבתית בבניית אסטרטגיה
בכל ניסיון ליצור מיתוג עבור חברה, בכל סדר גודל, צלילות מחשבתית וכנות חייבות להוות את נקודת המוצא, על מנת שצרכי ורצונות החברה יהיו ברורים מספיק עבור ההנהלה ובסופו של עניין, גם עבור קהל המטרה. המסר אותו מעבירה החברה צריך להיות מבוסס על מחקר מעמיק ואנליטי, הכולל חקר שוק, חקר המתחרים, איתור חוזקות וחולשות החברה ועוד. אלו הם אבני הבסיס ליצירת אסטרטגיה שיווקית טובה ומתאימה המעבירה מסר חד, ברור וזכיר.


איך זה עובד בפועל?
כאן בדיוק נכנסות לתמונה חברות יחסי ציבור, שתפקידן הוא לאתר את המסר הנכון לבית העסק, לבנות את התוכן, לערוך את המחקר ולהתוות את האסטרטגיה התדמיתית. חברת יחסי ציבור כיום מחזיקה מנהלי תיקים וקריאייטיב ויועציה נותנים מענה ללקוח, החל מהאריזה, דרך אירועי התוכן של המותג וכלה ביצירת עניין במדיה בפעילות הלקוחות. הסיבה לכך פשוטה – אנשי יחסי ציבור כיום הם אסטרטגים תדמיתיים לכל דבר ועניין, מומחים בתקשורת בינאישית ובמדיה לסוגיה, מיומנים בכתיבה עיתונאית, מפיקים אירועי תקשורת יצירתיים, יודעים לערוך מחקר ולעשות סקרים.



בתחילת עבודתנו המשותפת עם לקוחותינו, ראשית כל אנו עורכים מחקר מקיף על מנת להגדיר אותם, את צרכיהם, את מטרותיהם, את קהל היעד שלהם וכל מידע נוסף שיכול לשרת אותנו מאוחר יותר בביסוס האסטרטגיה התדמיתית והשיווקית שלהם, אשר מהווה את מפת הדרכים המדוייקת לפיה אנו פועלים בסופו של דבר. על מנת שנוכל לדייק במסר אותו נפנה אל קהל המטרה של הלקוח, עלינו לפעול מתוך בהירות מוחלטת, להכיר את העסק לפני ולפנים, לבחון את דעת הקהל ביחס לרעיון או למוצר ועוד.



לסיכום
הזרעים להצלחתו של כל בית עסק, ניטעים הרבה לפני היציאה החוצה עם סיסמא פרסומית כזו או אחרת, לוגו מוצלח או וידאו ויראלי. הדבר נכון במיוחד לעסקים הפועלים בשווקים סבוכים ורווי מתחרים – שכן רק "עבודת רגליים" יסודית וחכמה, בכוחה ליצור בסופו של דבר מסר חד, קליט וחכם. או במילותיו של נשיא ארה"ב המיתולוגי אברהם לינקולן: "תנו לי 6 שעות לכרות עץ, ואקדיש את 4 השעות הראשונות מתוכן לחידוד הגרזן".


* הכותבת היא מנכ"ל לוטן תדמיות

אולי יעניין אותך

דרור-אורפז-קרדיט-משה-נייס
 מסך 2024-09-30 093238
dolphin logo
מחזור
friedman1
man-assembling-circuit-board-laptop07111

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח