אגודת הפסוריאזיס הישראלית יוצאת השבוע בקמפיין ברוח הבחירות לכנסת למניעת אפליה של חולי פסוריאזיס. הקמפיין כולל מסרים המבוססים על עדויות שהצטברו בקרב החולים וכן על סקר דעת קהל שקבע כי כרבע מהישראלים חושבים שפסוריאזיס היא מחלה מדבקת. הקמפיין עולה באמצעות נאוה עינבר, מדיה חברתית ויחסי ציבור בתחום הבריאות על גבי מודעות רחוב שעוצבו בסגנון פתקי הצבעה, בצבע צהוב ולבן ויתלו על לוחות המודעות העירוניים למשך כשלושה שבועות.
הקמפיין מעביר את המסר כי חולי פסוריאזיס לא בחרו להיות חולים, הם נאלצים להתמודד עם סטיגמה לא נכונה, בושה ואפליה ומציע לציבור לבחור כן. כן לשחייה עם חולי פסוריאזיס בבריכה, כן לעבודה באותו מקום, כן למגע קרוב וחיבוקים. במקביל מעודד הקמפיין פניה למוקד הטלפוני של האגודה שמספרו 03-6247611 וכן מזמין את הציבור להגיב עליו בעמוד הפייסבוק הרשמי של אגודת הפסוריאזיס הישראלית.
המשתתפים בסקר שנערך לאחרונה, נשאלו האם לדעתך מחלת הפסוריאזיס מדבקת ? כ – 21.7% מהנשאלים אמרו כי הם בטוחים או חושבים שכן. מקרב המשיבים בלטו מעט הגברים, כ – 23.1% מהם חשבו שפסוריאזיס מדבק, בעוד כ – 20.4% מקרב הנשים חשבו כך.הסקר נערך באמצעות מכון מרקט ווטש איפסוס ישראל (Market Watch Ipsos Israel) בהשתתפות כ – 503 ישראלים המהווים מידגם מייצג החברה הישראלית.
יונה מנטקה קציר, יו"ר אגודת הפסוריאזיס הישראלית מסרה היום כי: "נתוני הסקר העגומים מצביעים על חוסר ידיעה בקרב הציבור. עם המחלה למדנו לחיות אך הדעה הקדומה גורמת לרבים מהחולים לתחושות קשות. נהוג לחשוב שבישראל יש 120 אלף חולי פסוריאזיס, אך מספר זה היה נכון לפני עשור. בפועל מדובר על כ – 3% מהאוכלוסייה, לכן להערכתנו ישנם בישראל כ – 240 אלף חולים ובגלל הבושה הם לא פונים לתמיכה ואולי גם לא לעזרה רפואית. למרות המאפיינים החיצוניים חשוב לדעת כי פסוריאזיס איננה מחלה מדבקת, אין כל מניעה או דאגה לבלות עם אנשים המתמודדים עם פסוריאזיס במסגרות חברתיות, חינוכיות, תעסוקתיות או משפחתיות. אין גם בעיה לאכול, לשתות מאותם כלי אוכל, או לבוא במגע עם סדינים, מגבות, ספות או מיטות. בוודאי שאין חשש לחבק, לנשק או לקיים מגע חברי, אינטימי או מיני עם חולה פסוריאזיס".