כנס החברה האתיופית והתקשורת הישראלית התקיים במוזיאון ארץ ישראל

בהמשך לכנס ה CSW 63 של האו"ם בו השתתפה הרשות לקידום מעמד האישה במשרד לשוויון חברתי כנציגתה הרשמית של מדינת ישראל, קיימה הבוקר (רביעי) הרשות כנס ראשון מסוגו תחת הכותרת "החברה האתיופית והתקשורת הישראלית". מטרת הכנס, שהתקיים במוזיאון ארץ ישראל, הייתה לבחון את מקומן של נשים מנהיגות בנות החברה האתיופית בישראל בכלל ובזירה התקשורתית בפרט. במרכז הכנס, שהורכב משלושה פאנלים, עמדו שורה של שאלות הנוגעות למעמד ולאופן הסיקור של החברה האתיופית בתקשורת הישראלית: ייצוג החסר של החברה האתיופית בכלי התקשורת בישראל, אופן הסיקור של החברה האתיופית בתקשורת, אופן ההשתתפות וההשתלבות של בנות ובני הקהילה על המסכים, התמודדות עם תקרות זכוכית, מעמדן של נשים מובילות בקהילה ועוד.



בתמונה: גילה גמליאל, אוה מדזיבוז, בליינש זבידה, וטהוניה רובל



בכנס, אליו הגיעו מאות משתתפות ומשתתפים, לקחו חלק שורה ארוכה של נשים מנהיגות ובראשן השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל אשר ממונה על הרשות לקידום מעמד האישה, מנהלת הרשות לקידום מעמד האישה אוה מדז'יבוז', וכן ח"כ פנינה תמנו שטה, השגרירה לשעבר בליינש זבדיה, הסופרת ויו" קרן חינוך עינור ד"ר צגה מלקו, השחקנית והמגישה טהוניה רובל, השחקנית אלסה עלמו, הפעילה החברתית דפני ליף ועוד.



השרה לשוויון חברתי גילה גמליאל, הממונה על הרשות לקידום מעמד האישה: "ב 2019, יש שורה ארוכה של נשים פורצות דרך יוצאות אתיופיה שניפצו את תקרת הזכוכית אבל לצערי אנחנו לא רואים אותן מספיק על המסך. וגם כשכבר רואים אותן, זה תמיד לא בתחום מומחיותן אלא בתחום מוצאן. זה נכון לכל הקהילה האתיופית, אבל זה נכון שבעתיים לנשים בנות הקהילה. הגיעה העת לפתוח את האולפנים בפני מומחיות בנות הקהילה, יש כאלה וצריך לתת להן קול".



מנכ"לית הרשות לקידום מעמד האישה, אוה מדז'יבוז': "אם היינו עושים מחקר דומה על הייצוג של קהילות שונות בחברה על המסך, בוודאי של קהילת יוצאי ויוצאות אתיופיה, הנתונים היו לא פחות מטרידים. תת ייצוג ללא כל ספק. בוודאי כשמדובר בנושאים שחורגים מהעיסוק הישיר בקהילה עצמה. מתי בפעם האחרונה פגשתם על המסך פרשנית מדינית מקהילת יוצאי אתיופיה? או מומחית לצרכנות? או כלכלנית? אני לא זוכרת. וזה לא בגלל שאין מרואיינות ומרואיינים טובים. זה בגלל שהמערכות לא מספיק חשופות לאפשרות הזו. וכאן המסר שלי, שהיה נכון גם לכלל ציבור הנשים. אנחנו לא יכולות להיות פסיביות בעניין הזה. להמתין בסבלנות שיפנו לנו מקום. זה לא יקרה. אנחנו צריכות לכבוש את המקום שלנו. להעז, ליזום, להיענות בחיוב לפניות, לקדם אחת את השנייה, להשתמש ברשת הקשרים שלנו, לפעמים גם להתעקש. אבל העקשנות משתלמת. היא מניבה תוצאות".

אולי יעניין אותך

 קצוביץ ושירי וקס צילום באדיבות גוטפרנדס
Let's TALK about it! המלכה איליזבת יערה קידר
IFA_B
 1_ קרדיט צילום - יעל צור
 הסביבה 2023 של יוניון מוטורס- טויוטה ישראל
bmw-gfb0242366_1280 (1)

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח