כנס הרדיו השני בחיפה: פסימיות בקרב מנהלי תחנות הרדיו

מנהלי תחנות הרדיו שהשתתפו בפאנל שעסק בלוח המשדרים העתידי הביעו פסימיות באשר לשינויים בלוח המשדרים בשנים הקרובות. עיקר הפאנל נסב סביב סוגיית בריחת הצעירים מהרדיו, ואתגר הרדיו הדיגיטאלי. בפאנל אותו הנחה מפקד גל"צ לשעבר משה שלונסקי השתפו מנכ"ל הרשות השנייה מנשה סמירה, מפקד גל"צ יצחק טוניק, מנהל קול ישראל אריה שקד, מנכ"ל רדיו חיפה דני נישליס, ומנכ"ל רדיו תל אביב שי בן מאור.



אריה שקד אמר כי השינויים בלוח המשדרים בקול ישראל הם תהליכים מאוד איטיים ומאוד מינוריים, גם מסיבות מבניות וגם מסיבות ענייניות: "לוקח לנו 15 שנה להלחיף תוכנית. את התוכנית עניין אחר ששודרה במשך 15 שנה החלפנו השבוע בתוכנית אקטואליה חדשה 'סדר יום' עם קרן נויבך". עוד אמר שקד כי רשות השידור נמצאת בפתחה של מהפכה טכנולוגית שתצא לדרך בעקבות ההסכמה על הרפורמה: "קחו לדוגמא את האינטרנט: עד עכשיו רשות השידור עבדה בנושא זה טלאי על טלאי. בעקבות הרפורמה נטל בזה ביסודיות".



דני נישליס אמר כי הטרגדיה של הרדיו בישראל היא שלא קרה שום שינוי בעשר השנים האחרונות וכי הרדיו נותר קפוא במקום: "לוחות המשדרים זהים, לא קורה כלום, והרדיו דורך במקום כשיתר המדיות מתפתחות". נישליס אמר כי אם לא יכול שינוי מהותי המדיום הרדיופוני לא יהיה רלוונטי. לראייה אמר ניסליס כי "כל הפרסים שהוענקו בכנס הרדיו הם פרסים לאנשי האתמול: רזי, דידי, גבי. אין פה בשורה ואם לא נתעדכן גם לא תהייה בשורה". מנכ"ל הרשות השנייה התייחס לנושא בריחת הצעירים ואמר כי התופעה היא לא רק כלפי הרדיו אלא גם כלפי מדיות אחרות.



לעומתם, שי בן מאור שידר אופטימיות שאמר כי בניגוד לאחרים רדיו תל אביב עבר מהפכה בשנתיים האחרונות: "הפכנו מרדיו ששידר מוסיקה לא מאופיינת לרדיו שמשדר הרבה מלל עוקצני חי ובועט. השינוי בתוכן בתחנה היה הכרחי בכדי להישאר רלוונטיים".



בנושאי רגולציה ורדיו דיגיטאלי אמר סמירה כי עומק הרגלוציה נקבע על פי מרחב ההיצע שיש: "במקום בו יש מגוון, כמו ברדיו הרגולציה היא יותר משוחררת. וזאת לעומת הטלוויזיה שבה יש רק שני ערוצי ברודקאסט שם הרגולציה היא הדוקה יותר. סמירה אמר כי במכרזי הרדיו האחרונים ניתן הרבה יותר חופש לעורכים ולמנהלים להלחיט מה מתאים להם. דני נישליס ענה בעניין זה כי הרשות השנייה היא זאת שקובעת מה יהיו כיווני התכנים כשהדגש הוא להיות רדיו אזורי נותן שירות ומחובר לקהילה.



הסכמה בין מנהלי הרדיו הייתה סביב סוגיי הרדיו הדיגיטאלי: נישליס אמר כי זה אסון שמכתיב האוצר, וכי מהלך זה ימוטט את תחנות הרדיו האזוריות. טוניק אמר כי הוא עדיין לא יודע איך לאכול את האתגר הדיגיטאלי. סמירה אמר כי הרדיו הדיגיטאלי יגיע, וחשוב לעשות את זה בזהירות רבה בכדי לא למוטט את התעשייה. שי בן מאור אמר כי שום רדיו דיגיטאלי לא יחליף את השירות והחיבור של התחנה האזורית לקהילה.



המנהלים הסכמו כי מה שישאיר את הרדיו רלוונטי זה התוכן, וכי האקטואליה תמשיך לשלוט. במוסיקה, לרדיו יש מתחרים קשים, בעיקר בקרב הצעירים, ולכן אנחנו נראה תהליכים של התחפרות באקטואליה.

אולי יעניין אותך

Disney100
alon-loria(6)
pexels-pixabay-48148(3)
podcast10
dismey1
gadi1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

326829521_575297084091424_2739254424070645283_n_1736148176872
davidocvich-monkeytech
עודד טהורי צילמה אפרת קופר