15 המתמחים הראשונים בתוכנית d-vision במרכז החדשנות בתחום הפיתוח והעיצוב של קבוצת כתר משלימים בימים אלה את שנת ההתמחות הראשונה שלהם. d-vision הינה תוכנית התמחות ייחודית בעיצוב תעשייתי, הכוללת הכרות מעמיקה עם התעשייה, התמחות במפעלי כתר והתנסות אישית בתהליכי עיצוב ופיתוח מוצרים, המשלבת גם לימודים לתואר שני.
d-vision (מהצירוף designו- (visionהינו אחד ממספר פרויקטים ייחודיים בעולם, והראשון מסוגו בישראל, להתמחות בפיתוח ובעיצוב מוצרים. הפרויקט נולד מחזונו של סמי סגול, הבעלים של קבוצת כתר, במטרה לשלב לאורך זמן בין פעילות אקדמית בתחומי העיצוב, הנדסת המוצר והטכנולוגיה – ובין צורכי התעשייה וההתפתחות העתידית שלה. ייחודו בכך שהוא מחבר את החוליה החסרה בין האקדמיה לתעשייה, ומטרתו להצמיח דור חדש של מעצבים צעירים ישראליים מצטיינים המשלבים יצירתיות מתפרצת עם יכולת יישומית טכנולוגית. 15 הבוגרים המצטיינים ביותר של האקדמיות לעיצוב בישראל – בצלאל, שנקר והמכון הטכנולוגי בחולון – עוברים תהליך התמחות מקצועית בפיתוח מוצרים, ברמה הגבוהה ביותר בעולם, במרכז הפיתוח החדשני של קבוצת כתר, במשך שנתיים כאשר בכל שנה מתווספת קבוצה נוספת של מתמחים.
לדברי סמי סגול, יו"ר קבוצת כתר, מרכז החדשנות ותוכנית הלימודים של כתר יהיו "תוכנית תלפיות" של עיצוב ופיתוח המוצר הישראלי. "מרכז החדשנות נועד להיות ספינת הדגל של התעשייה הישראלית ולהוביל לפיתוח מוצרים, שיאפשרו לישראל לעמוד בתחרות השוק הגלובלי. ההצלחה הישראלית של העתיד תישען על חדשנות של הסטודנטים לעיצוב כיום. יצירת מוצרים ייחודיים ותפישות חדשניות עוברים דרך תהליך הכשרה שיטתי של כוח אדם ברמות הגבוהות ביותר, על מנת לטפח את מי שיובילו את התעשייה בשנים הבאות".
תקציב הפרויקט עומד על מיליוני שקלים בשנה. התקציב כולל מלגות לתואר שני, סיורים מקצועיים של התלמידים והצגת עבודותיהם בתערוכה במילאנו. הפרויקט ממוקם באחד האתרים היפים בארץ, על צוק המשקיף לים ולפתח המרינה בהרצליה, והוא מצויד בכלים חדישים ביותר של תכנון ממוחשב, סדנאות ותקשורת נתונים.
בראש התוכנית עומד פרופ' עזרי טרזי מבצלאל. תלמידי מרכז החדשנות נבחרו על ידי ועדת אנשי מקצוע בהשתתפות מומחים מהארץ ומחו"ל. המתמחים זוכים במלגת לימודים לתואר שני בעיצוב תעשייתי, ובתמיכת קבוצת כתר, במהלך התוכנית. לאחר שנתיים בתוכנית ההתמחות, חלק מהמתמחים ישתלב בקבוצת כתר וחלקם יצאו לשוק המעצבים התעשייתיים בארץ ובעולם.
בתמונה: סמי סגול, יו"ר קבוצת כתר