לא רק קרמבו: שטראוס משיקה קרמבו בטעם חדש- קרמבו תפוז


גלידת שטראוס, המובילה את שוק הקרמבו בישראל עם נתח שוק של כ-54%, משיקה קרמבו בטעם חדש, חורפי ומיוחד- קרמבו תפוז, העשוי משילוב של בסקוויט בטעם תפוז וציפוי שוקולד בטעם תפוז.



מסקר מיוחד שערכה גלידת שטראוס באמצעות מכון "שילוב" מחקרים ותכנון אסטרטגי עולה כי כ-66% מהישראלים נוהגים לאכול קרמבו כאשר קרוב למחצית מהצרכנים נוהגים לאכול קרמבו בתדירות של לפחות פעם בשבוע. צריכת קרמבו גבוהה יותר בקרב גילאי 18-39 בהשוואה לגילאים המבוגרים יותר.



עוד עולה מהסקר כי בקרב צרכני קרמבו שציינו חלק אהוב לאכילה בקרמבו, עולה כי 50% מעדיפים בקרמבו את החלק עם הקצף, 33% מעדיפים את החלק של העוגייה, כאשר העדפה זו גבוהה יותר בקרב גילאי 18-22 בהשוואה לשאר קבוצות הגיל ו-16% מעדיפים את ציפוי השוקולד.


במסגרת הסקר בדקה גלידת שטראוס את מידת העדפה לקרמבו בטעם תפוז, ונמצא כי מבין צרכני הקרמבו, כל אדם שני היה שמח לאכול קרמבו בטעם תפוז.



רונן זהר, סמנכ"ל שיווק גלידת שטראוס אמר היום כי מידי שנה יוצרת קטגוריית הקרמבו עניין חדש בקרב הצרכנים בישראל, השנה מכירות הקרמבו הגיעו לשיאים חדשים ועלו בעשרות אחוזים בחודשים האחרונים.



קצת היסטוריה:


הקרמבו נולד לפני כ-200 שנה בדנמרק והגיע לארץ לפני 40 שנה ע"י קונדיטורים שעלו לארץ מדנמרק ומגרמניה. בשנת 1966 החלה חברת ויטמן להיות המשווקת מספר אחת של קרמבו בארץ והיא גם זו שנתנה לו את שמו המורכב מצירוף המילים "קרם" ו-"בו". בשנת 1979 כבשה שטראוס את כתר ה"קרמבואות" כאשר רכשה את ויטמן.



שוק הקרמבו בישראל ובעולם:


הרעיון שעומד מאחורי ה"קרמבו" הנו ליצור תחליף גלידה שאינו נמס, קל לשיווק שאפשר לאכול בחודשי החורף בלי לצנן את הגרון. עונת הקרמבו מתחילה רשמית באוקטובר ונמשכת עד פברואר. ישראל נחשבת למדינה בעלת צריכת הקרמבו הגדולה בעולם, למרות שעונת הצריכה היא קצרה במיוחד. בישראל נאכלים יותר מ-50 מליון קרמבואים בעונה. הטעם הנפוץ ביותר הוא קרמבו וניל ואחריו קרמבו מוקה שבייצורו החלו בשנת 67. משקל יחידת קרמבו הוא בערך 25 גרם והיא מכילה כ-115 קלוריות.

אולי יעניין אותך

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

יאיר ניצני בקמפיין עיגול לטובה עבור המרכז לחיילים בודדים על שם מייקל לוין - צילום
נגה גלנצר - צילום באדיבות המצולמת
שלי זהבי, בעלים משותפים בקבוצת פיט האוס ומאיר קנר מנכל חטיבת הספורט קבוצת תמוז קרדיט רום תייר