מאגר מומחים ישראלים יוצאי אתיופיה להופעות בתקשורת

היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות של משרד המשפטים משיקה מחר (יום ה', 3/5, בציון 3 שנים למחאת יוצאי אתיופיה) את TOPLIST – מאגר מקוון של מומחיות ומומחים ישראלים יוצאי אתיופיה בנושאי אקטואליה, כלכלה, רווחה, תרבות, אמנות, מדע, רפואה, היי טק ועוד מגוון נושאים רחב. זאת, במסגרת יישום של המלצות דו"ח פלמור, שהצביעה על הצורך בהגברת ההנכחה החיובית של יוצאי אתיופיה בתקשורת הישראלית בכלל וכמומחים המתראיינים על נושאים העולים על סדר היום הציבורי בפרט.


על פי מחקר שערכה חברת "יפעת מחקרי מדיה" ביזמת היחידה הממשלתית לתיאום המאבק הגזענות במשרד המשפטים אנשי העדה האתיופית זוכים לייצוג חסר בתקשורת הישראלית, וגם כשהם מופיעים בה, לרוב מדובר בסוגיות שליליות, לעיתים קרובות כאלה הקשורות לפלילים, וכתוצאה מכך בני העדה מוצגים כאוכלוסייה מוחלשת או כקורבנות. רק 0.68% מכלל הדמויות שנראו או הוזכרו בתקשורת בתקופת המחקר היו יוצאי אתיופיה, בעוד חלקם באוכלוסייה הוא 1.67%.



המאגר, שהוקם על ידי 'אנו – עושים שינוי' עבור היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות, מיועד לשימושם החופשי של מערכות התקשורת, עורכים, מפיקים ומארגני כנסים, ומהווה יישום של אחת מההמלצות המרכזיות של וועדת פלמור למיגור הגזענות הממסדית נגד יוצאי אתיופיה, במטרה להביא ישראלים יוצאי אתיופיה, מומחים בתחומם, לקדמת הבמה התקשורתית בשלל נושאים המעסיקים את החברה בישראל, להעשיר ולגוון את השיח הציבורי.



אמי פלמור, מנכ"לית משרד המשפטים: "יוצאי אתיופיה כמעט ואינם מיוצגים בתקשורת הישראלית כיום, וכשהם כבר שם, לרוב זה יהיה בהקשרים שליליים. מציאות זו מקבעת תפיסות גזעניות, ועלינו לפעול לשנותה. המשמעות של הנכחה חיובית היא להרגיל את צרכן התקשורת לראות מפעם לפעם רופא יוצא אתיופיה, מומחה בתחום הביטחון או איש חינוך, ובכך, באמצעות חשיפה מגוונת, לייצר שינוי תודעתי".



עו"ד אווקה (קובי) זנה, ראש היחידה הממשלתית לתיאום המאבק בגזענות: "התקשורת היא אחד הכלים המרכזיים המשפיעים על הציבוריות הישראלית, ככל שמרחב זה יהיה מגוון ושוויוני יותר, התקשורת תבטא בצורה מיטבית את המציאות בארץ ואת מגוון האוכלוסיות בה, ותביא למציאות חברתית שוויונית וצודקת יותר".



פז כהן, מנכ"ל "אנו-עושים שינוי": "בחרנו להשיק את המאגר בציון שלוש שנים למחאת קהילת יוצאי אתיופיה נגד האפליה והגזענות בחברה הישראלית בכלל, ואל מול הישראלים יוצאי אתיופיה במיוחד. אני מקווה שעורכים, כתבים, מעצבי דעת קהל ומקבלי החלטות בתקשורת הישראלית יגלו את האחריות הנדרשת מהם ויאמצו את הכלי שיצרנו עבורם באופן קבוע. המאגר מתעדכן באופן תדיר ובלחיצת כפתור ניתן לאתר מומחה בכל תחום אקטואלי. תקשורת איכותית ואחראית מחייבת גיוון".


*מצ"ב קישור למאגר המומחים: https://toplist.anu.org.il/



תמונה מתוך וידאו של טדי הפקות

אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח