מדריך למעשני בשר מתחילים

בשר מעושן זה אחד הדברים הטעימים ביותר שיש, בתנאי שהוא נעשה באופן הנכון. מי שמתחיל עם עישון של בשר לא יכול יותר לחזור אחורה והוא תמיד יכין את הבשר שלו בצורה הזאת. עישון בשר זו חוויה מיוחדת במינה והבילוי האולטימטיבי לאירוח כשחברים באים ומתחשק לכם לפנק אותם.



בשנים האחרונות עישון בשר הפך יותר ויותר לטרנד אופנתי. יותר ישראלים גילו את הטעם המיוחד של הבשר המעושן. זוהי שיטה לעישון בשרים, דגים ופירות ים אשר מבשל את הבשר במשך כמה שעות באיטיות רבה ובחום נמוך מאוד של 80-100 מעלות כשלמטה יש שבבי או גושי עץ אמיתי שאותם ניתן להשיג ללא בעיה בכל חנות גריל.



עישון הבשר החל כדרך לשמר בשר עוד לפני שהמציאו את המקרר. כבר בתקופת האבן, עישנו את הבשרים על מנת שחיי המדף שלהם יהיו ארוכים יותר ושבני האדם יוכלו להיות ניזונים ממנו בעונת החורף הקשה כשלא ניתן היה ללקט אוכל בגלל הקור המקפיא וכך הם היו לוקחים יחד איתם את הבשר כשהיו יוצאים למסעות ארוכים.



עבור עישון בשר צריך להיערך מראש כמו שצריך כי על רגל אחת זה לא יעבוד ולכן אם אתם מעשנים חדשים בתחום יש כמה דברים שכדאי שתדעו:



ראשית, כדאי שתהיה לכם מעשנת בשר כדי להתחיל תהליך ולכן רכשו אחת כזאת. ישנם כמה סוגים של מעשנות בשר אבל הפופולרית ביותר זו מעשנת הגחלים. כמובן שיש הבדלי מחיר בין מעשנה ומעשנה ולכן אם אין לכם יותר מדי מושג במה לבחור, המחיר יכול להוות פקטור בהחלטה.



עישון בשר חייב להיעשות במקום פתוח בלבד. לא בסלון ולא במטבח בבית מכיוון שבזמן עישון בשר נוצר ריח חזק ועשן רב ולכן יש למצוא לה מקום ראוי על מנת שהריח והעשן לא יורגשו בסביבה סגורה.



אפשר לעשן כמעט הכול, החל מבשרים כגון אנטריקוט, עוף, אווז, נקניקיות, דגים בעיקר סלמון, מקרל ופלמידה, פירות ים ואפילו גבינות.



את המעשנת מדליקים הרבה לפני שמכניסים את הבשר כדי שהמעשנת תתנקה טרם הכנסת הבשר וכדי שהיא תגיע לטמפרטורה הנכונה עבור עישון הבשר. בינתיים, הזמן שהיא מתחממת, אתם יכולים להכין את הבשר.



לאחר שצלחתם את השלב הראשון אתם מוזמנים להכניס את הבשר לתא המיועד לו, ששם יעבור תהליך איטי של צלייה, יש לקחת בחשבון כי תהליך זה לוקח זמן ולכן ספונטניות קצת בעייתית פה, אז אם הזמנתם חברים תדאגו להכניס את הבשר כמה שעות לפני שהם מגיעים.



איכות הבשר משחקת תפקיד חשוב במערכה. בשר מעושן חייב להיות איכותי. זהו תהליך הלוקח זמן ובשביל לאכול בשר טוב יש להשאיר אותו בדיוק בזמן שהוא זקוק לו, אל תאיצו בו ואל תמהרו לשום מקום. חשוב לתת לו להתבשל בזמן שהוא צריך כי ההמתנה עבורו משתלמת ואתם תלקקו בסוף את האצבעות. בתאבון!

אולי יעניין אותך

קייטרינג לאירועים
פילאטיס
telaviv
Outscape
UX_EllenboroughPark
Picture12

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מייסדות סמייל (1)
לוגו חדש
מתחם LAGO חתונה מעוצבת על ידי קארין אוסמו- צילום מרווין (3)