מה עושים עם העסק בחג החירות?


חג הפסח מסמן את היציאה מעבדות לחירות, הרבה עצמאיים מזדהים עם הביטוי הזה וההרגשה הנפלאה של להיות עצמאי ואחראי לחיים שלך וליהנות מכך שמה שעושים, זה עבור העסק שלנו.



כמובן שלהיות בעל עסק כוללת גם המון אחריות, התוצאות של המעשים שלנו יכריעו אם נצליח, אם תהיה הכנסה מספיקה ונצליח לשרוד את הסטטיסטיקות ולקום בכל בוקר (גם ביום ראשון) עם חיוך ואנרגיה לקראת יום עבודה שנוצר מהבחירה שלנו.



החגים הארוכים קצת מוציאים אותנו העצמאים מהיומיום ולחלק מהעסקים זה זמן שפעילות העסק יורדת. בכדי שיהיה לכם יותר קל "לשרוד" את התקופה הזאת, להלן כמה הכוונות שיעזרו לכם לצלוח את החג בשלום (ולא מדובר על הקלוריות), לחזור אחרי מוכנים ורגועים:



אחרי החגים – הביטוי המעצבן ביותר שיכולים להגיד לנו אבל בואו נהפוך את המצה למצברייט ונעמוד מאחורי זה! עשו רשימה מפורטת של כל מי שאמר לכם "אחרי החגים" עם פירוט על מה דיברתם, כדי שכאשר תחדשו את הקשר תהיו מכוונים למטרה וגם יעריכו אתכם על המיקוד.


רצוי מאוד לשאול מתי ליצור קשר, מומלץ להימנע מהיומיים הראשונים מיד אחרי החג כי יש לחץ לגשר על הפער של מה שהצטבר ורוב הסיכויים שינפנפו אתכם גם אם יש בכם צורך.

נטוורקינג – כדאי להקפיד ולהגיע לכמה שיותר מפגשים לפני ואחרי החג. יש שירותים שנצרכים יותר לפני החגים ויש כאלו שנדחות למייד


אחרי ואתם רוצים להיות שם עבור מי שמחפש את המוצר / השירות המבוקש.


קבעו פגישות מיידיות ועתידיות, יש בעלי עסקים בדיוק כמוכם שעובדים במהלך החג ובעצם אפשר לנצל את ההזדמנויות האלו שאין לחץ ועומס כמו בזמנים אחרים להיפגש וליצור שיתופי פעולה פוריים.


אם אתם מחליטים לא לעבוד בזמן הזה, תארגנו את היומן מראש לפחות לשבועיים לאחר החג, אל תחכו להגיע לקבוע את הפגישות אחרי החג כי אתם עלולים להיתקל בתשובות שליליות לתקופה של עד חודש.



תכנון השיווק בכמה צעדים פשוטים:


כ- 30% מהזמן של העסק צריך להיות מכוון לשיווק, גם אם אתם עסוקים עד מעל לראש וגם אם אתם בחופש, אסור להוריד את הרגל מהגז. תחשבו שהשיווק זה האוכל של העסק ואם אתם לא יכולים בלי אוכל, העסק לא יכול בלי השיווק.
בחרו 2-3 פלטפורמות אונליין (על נטוורקינג ופגישות כבר דיברנו) והכינו את מה שצריך כדי שהחג לא יהווה מכשלה.



אם אתם עובדים ברשתות החברתיות, הכינו סטטוסים להעלאה בהמשך, כמובן שבפייסבוק אפשר לתזמן אותם מראש וכך לחסוך את ההתעסקות.


אם יש לכם ניוזלטר על בסיס קבוע, כתבו את התוכן לפני ורשמו ביומן תזכורת מתי להוציא אותו – לא מומלץ במהלך החג או ביומיים לאחר מכן.



אם אתם צריכים לכתוב מאמרים על בסיס קבוע, כתבו אותם מראש או כדי להקל קצת, קחו איש מקצוע בתשלום להכנת התוכן.



חשוב להבין שאם משאירים את כל עומס העבודה ל- אחרי החגים, זה לא אומר שהעבודה תיעלם ופשוט תיעשה מעצמה, חשוב לחלק את העומס כדי שיהיה ריאלי להשתלט עליו בזמן ולא יפלו דברים בין המצות



בהצלחה וחג שמח, תיהנו מהחירות.



* כנרת איזנברג היא בעלים של 'מפגשי נטוורקינג ויין'

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח