מסקר גיאוקרטוגרפיה שנערך עבור חברת "1500.co.il" עולה: החלום של הישראלים הוא להיות "מסודרים"

אולי זו השפעת הסדרה המצליחה "מסודרים" ואולי זו הכלכלה החדשה, אבל חלומם של הישראלים הוא להיות "מסודרים". מסקר שערך מכון הסקרים גיאוקרטוגרפיה עבור חברת הסטארט-אפ ".co.il1500" עולה כי כמחצית מהישראלים חולמים להיות שותפים בחברת היי-טק. חלומה של האם היהודיה שבנה יהיה עורך דין נוחל מפלה קשה ורק כ-8% מהישראלים רוצים להיות שותפים בפירמת עורכי דין. עוד עולה מהסקר שנערך לרגל מבצע ייחודי של חברת הסטארט-אפ ".co.il1500" כי כמחצית מהישראלים היו ממשיכים באורח חיים רגיל גם אם היו מבצעים אקזיט ומוכרים את חברת ההיי-טק שלהם לענק בינלאומי. כנראה שהקומונה שהקימו מתעשרי ההיי-טק בסדרה מסודרים לא תתקיים במציאות.



חברת הסטארט אפ .co.il"1500" בבעלות ינון לנדנברג, מנכ"ל משרד הפרסום אידיאולוג'ק, ואבי פרץ מנכ"ל קבוצת ESG מציעה מיזם ייחודי בתחום תיבות הדואר האלקטרוני, מיזם שיחשף בימים הקרובים.



הישראלים רוצים להיות שותפים בחברת היי-טק:


מהסקר עולה כי 45% מהציבור הישראלי היו רוצים להיות שותפים בחברת היי-טק. זאת לעומת הרצון להיות שותפים בחברת ביטוח לו שותפים רק 13.6% מהציבור. 11.4% מהציבור היו רוצים להיות שותפים בפירמת רואי חשבון ורק 8.1% מהציבור היו רוצים להיות שותפים בפירמת עורכי דין. מפילוח הנתונים עולה כי החלום להיות שותף בחברת היי-טק חזק במיוחד בקרב הצעירים. בטווח הגילאים 18-34, 51% היו רוצים להיות שותפים בחברת הי-טק, בעוד בקרב אוכלוסיה בגילאי 55+ רק 36% היו רוצים בחברת היי-טק. עוד עולה כי החלום להתעשר באמצעות שותפות בחברת היי-טק בולט דווקא בקרב בעלי השכר הגבוה. 55.4% מבעלי הכנסה הנעה בין 7,000 ל – 10,000 ₪ היו רוצים להיות שותפים בחברת היי-טק, לעומת 40.1% בלבד בקרב בעלי השכר הנמוך יותר.



לא מסתנוורים מהכסף, רוצים להמשיך לעבוד:


בנוגע לשאלה כיצד היית נוהג אילו היית מוכר מניות של חברה גדולה ומצליחה שיש ברשותך עולה כי 40% מהישראלים היו ממשיכים לעבוד ושומרים על אורח חיים רגיל. 20.8% היו מטיילים מסביב לעולם ו – 18.4% היו קונים בית מפואר. לגבי סמלי סטטוס מנקרי עיניים, רק 2.8% מהנשאלים היו רוכשים מכונית פאר ורק 1.3% מהנשאלים היו רוכשים מטוס פרטי, אם הכסף היה מספיק לכך. בעוד במקום האחרון היו קונים מטוס פרטי עם 1.3% בלבד.



מהסקר מתברר כי הגברים מעוניינים יותר בסמלי סטטוס. פי 3 מהגברים אמרו שהיו קונים מכונית פאר או מטוס פרטי, לעומת הנשים. בנוסף, באופן די מפתיע ניתן לראות כי דווקא הצעירים יותר היו ממשיכים לעבוד כרגיל, ולא מחפשים לצאת לפנסיה מוקדמת: 40.3% מהנשאלים בגילאי 18-34 השיבו הרוב כי היו ממשיכים באורח חיים רגיל 40.3% בעוד בקרב גילאי 55+ רק 38.6% השיבו כי היו ממשיכים כרגיל.



הנהנתנים הגדולים- תושבי השרון:


מסתבר כי ההבדלים במימוש חלום ההתעשרות שונה גם בין הערים השונות בארץ וכי תושבי השרון הם הנהנתנים הגדולים ביותר: ב 25.2% מתושבי השרון טענו כי היו רוצים לנסוע לטיול מסביב לעולם, בעוד שבקרב תושבי ירושלים והדרום רק 19.4% בחרו בהנאה זו. בנוסף, 6.1% מתושבי השרון ענו כי היו קונים מכונית פאר, לעומת 1.4% בלבד מתושבי ת"א. תושבי השרון מובילים גם בחלום לבית מפואר כאשר 22.1% מהם ענו שעל זה היו מוציאים את כספי מכירת חברת ההיי-טק לעומת 16% מתושבי ירושלים והדרום שהיו בוחרים בדרך זו.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח