לפני חמש שנים, באפריל 2004, עלה האתר אכול ושאטו לאוויר ((www.foodis.co.il. מאז סקר האתר והציג כ- 100 ספרי בישול ומתכונים, ויותר מ- 300,000 גולשים נכנסו למדור ספרי הבישול של אכול ושאטו, וקראו על הספרים ומחבריהם.
בבדיקה שנועדה לדרג את ספרי הבישול והמתכונים הפופולאריים ביותר בקרב גולשי אכול ושאטו בחמש שנות הפעילות הראשונות של האתר, נמצא כי במקום הראשון מובילה בגדול קרין גורן, מחברת הספר סודות מתוקים, עם יותר מ- 52,000 כניסות לידיעה על הספר.
רענן (רני) רוגל, העורך הראשי של אכול ושאטו אומר: "זו פשוט תופעה מדהימה: בכל סופשבוע מככבת קרין גורן בתוכניותיה בטלוויזיה; חביבה וקולחת, ומיד לאחר כל תוכנית מתקדם לו במהירות מונה הכניסות לידיעה על הספר באתר.
גם המדורגים במקום השני – ישראל אהרוני (יותר מ- 21,000 כניסות לידיעה על ספרו "בשר טחון"), והשלישי – חיים כהן יחד עם ד"ר אלי לנדאו (יותר – 9,400 כניסות), הם אושיות טלוויזיה, אך לקרין גורן אין תחרות בתחום זה".
מקום ראשון – 52,000 כניסות – סודות מתוקים – קרין גורן
מקום שני – 21,000 כניסות – בשר טחון – ישראל אהרוני
מקום שלישי – 9,400 כניסות – חיים כהן ואלי לנדאו מבשלים
מקום רביעי – 5,600 כניסות – אוכל רומני מבית טוב – מירי ליבוביץ שרוסטר
מקום חמישי – 5,500 כניסות – רוני ונציה – עוגה עוגה
מקום שישי – 4,800 כניסות – אוסף המתכונים של ליהיא לפיד
אחריהם במצעד ספרי הבישול והמתכונים של אכול ושאטו:
ניר צוק מבשל
ריזוטו
חמין – שרי אנסקי
אורנה ואלה – ספר המתכונים
פשוט טעים
טעם של ים
דונה היי – פשוט בישול
ארוחות מהספרים
אורי בורי – דגים ופירות ים
גג 50 שקל
אהרוני – אטריות על דרך המשי
עוד שוקולד