מקימים סטארטאפ? כדאי לקרוא את המאמר.

הקמה של חברת סטארטאפ או מוצר חדש מלווה בלא מעט חששות ואתגרים, בעיקר לאור הסטטיסטיקות שמראות כי רוב הסיכויים שהמיזם לא יצליח (כ- 25% בלבד מצליחים). זה גם הבסיס למתודולוגיה המסורתית שמקדימה לעבודה על מוצר חדש ועל בסיסה נכתבות תכניות עסקיות. המבנה הכללי ידוע: כותבים תכנית עסקית, מציגים בפני קבוצת משקיעים, בנחה שגם הם אהבו את הרעיון הודות להשקעה מורכב צוות עבודה קטן שמפתח את המוצר, מציגים את המוצר למשקיעים, משיקים ומתחילים לעבוד מאוד מאוד קשה בלמכור אותו לקהל היעד שהוגדר עוד בתכנית העסקית.


אך מגמה ותפיסה עסקית חדשה מקבלת רוח גבית מחברות השקעות, סטארטאפיסטים ואפילו חברות גדולות שעמלות על הקמת מוצרים חדשים כשיטת עבודה – גישת ה- "Lean Start-Up" שנועדה לצמצם למינימום את מידת הסיכון שחברות ומשקיעים לוקחות בהקמת מוצר חדש.

מה זה "
Lean Start-Up"?


כמענה לתהליך המסורתי והידוע שתיארתי בפסקה הראשונה, בבסיס הגישה החדשה נמצא תהליך עבודה זהיר יותר, כזה שמתבסס על "מוצר רזה" במהותו, תהליך שמאמין בהסתמכות משמעותית על חוות דעת המשתמשים ולמעשה פיתוח מלא של המוצר רק לאחר ההשקה (כן, קראתם נכון, אחרי!). גישת ה-"Lean Start-Up" דוגלת בניסוי וטעייה (בקצבים קטנים) לעומת השארות ותיאוריות בשלב הייזום, הסתמכות עם חוות דעת משתמשים אמיתיים ופחות על תחושות בטן והשארות חסרות בסיס של היזמים, ולא פחות חשוב – השקה "שקטה" עם עיצוב מינימאלי במקום עיצוב מאסיבי וכולל בשלב ההשקה. המשותף כאמור לכל המאפיינים הללו הוא גישה "רזה", המשך פיתוח המוצר על בסיס ניסיון וידע אמיתי מהשטח ולמעשה הבשלה מלאה של המוצר על בסיס נתונים ולא על בסיס מצגות לגיוס משקיעים.


אז נכון שגישת ה- "Lean Start-Up" היא חדשה יחסית, ועדיין לא אומצה באופן גורף בקרב חברות סטארטאפ וחברות גדולות יותר, אבל ללא ספק קיימת מגמת שינוי בתפיסה. הגורמים המרכזיים לשינוי התפיסתי הוא העלייה המשמעותית במספר חברות הסטארטאפ שצצות כפטריות אחרי הגשם ברחבי העולם, בנוסף לתהליכי עבודה קיימים בחברות גדולות ומבוססות יותר שנדרשות לעמוד בקצב ולהשיק מוצרים בקצב מסחרר (הן הודות לתחרות הגוברת בשוק והן הודות לאותן חסרות סטארטאפ קטנות שלעיתים מציגות מוצרים ופתרונות טובים בהרבה מאלו של החברות הגדולות). נכון שלחברה מבוססת יש מרווח סיכון גדול יותר, אך בכלכלה העולמית כיום גם חברות אלו נדרשות להציג התייעלות ולשקול היטב מהלכים והשקעות חדשות.


פורסם בRedefine | Digital Inspiration & Strategy

אולי יעניין אותך

 זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
 נהיגה
 שמול - מנכל חברת שניר
 של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח