סיום דרמטי אמש בוועידת האינטרנט של האו"ם

ארה"ב שהצביעה נגד סירבה לחתום על הכללים כפי שאושרו. אליה הצטרפו מיד גם אוסטרליה, קנדה, קוסטה ריקה, ומדינות שונות באירופה. המשלחת המצרית הפתיעה בעמדתה נגד הכללים לאורך הוועידה.


איגוד האינטרנט הישראלי עקב בדאגה אחר המתרחש במהלך השבוע האחרון בדובאי תוך תקווה לתוצאה מוצלחת, לפיה הוועידה תביא להסכמות שיאפשרו צמיחה, חדשנות ושיתופי פעולה בינלאומיים. אחד הנושאים שהיו צריכים לרדת מסדר היום של הוועידה, לדעת האיגוד ומדינות דמוקרטיות רבות אחרות, הוא התייחסות להגבלות תוכן ברשת, העלולים להביא לפגיעה מיידית בחופש האינטרנט. למרות זאת, ועידת WCIT של האו״ם ננעלה אמש באישור הכללים המעבירים את השליטה על האינטרנט לידיהן של ממשלות. ההצעה, אשר הוצעה על ידי מדינות סוריה, רוסיה ועוד, התקבלה, באופן לא מפתיע אך מאכזב, ברוב של 89 מדינות ואושרה על ידי הועידה.


מיד לאחר הכרזתו של יו"ר הועידה כי הכללים החדשים אושרו, הודיעה משלחת ארה"ב כי לא תחתום על הכללים כפי שאושרו. לסירובה של ארה"ב לחתום על הכללים החדשים הצטרפו מיד גם אוסטרליה, קנדה, קוסטה ריקה, מדינות שונות באירופה ועוד. ארה"ב טוענת כי בכך שלא חתמה על הכללים, אין היא מחויבת להם ואלא לכללים הישנים מ-1988.



העמדה המפתיעה ביותר בכנס, המדגישה כי אין מדובר בהכרח בקרב בין מזרח ומערב שייכת דווקא למשלחת מצרים. נציג המשלחת הודיע כי מצרים תומכת ברשת חופשית, בפיתוחה והתפשטותה בקרב אזרחיה. סינון תכנים וצנזורה, הדגיש הנציג המצרי, לא צריכים להיעשות במסגרת ה-ITRs אשר צריכים להישאר כעקרונות-על ולא להיכנס לפרטים. עוד הוסיף הנציג המצרי, כי ה-ITRs לא צריכים לעכב מוסדות של בעלי עניין כדוגמת ICANN או ISOC מלהמשיך ולבצע את תפקידיהם ביעילות, אלו צריכים להמשיך לקדם את האינטרנט ולהשפיע על יחידים ועל החברה. למרות הסתייגותה לאורך הוועידה, ברגע האמת, הצביעה המשלחת בעד הכללים והצטרפה למדינות שהצביעו בעד העברת השליטה לממשלות.



אז מי יחזיק בשאלטר של האינטרנט?


המשמעות העיקרית הנובעת מהכללים שאושרו היא העברת השליטה על האינטרנט מידי הציבור וגופים הפועלים במתווה של בעלי עניין רבים (multi stakeholders) לידי ממשלות ובכך לאפשר להן לשלוט על האינטרנט, לחסום ולצנזר תכנים וכיוצא בזה. לרוב, מתקבלות ההחלטות בוועידות אלו פה-אחד ואילו רק במקרים קיצוניים מגיעים להצבעה כפי שנאלצו להגיע במפגש זה.



הועידה הסתיימה בדרך הגרועה ביותר שהייתה יכולה להסתיים וגזרה את גורלה של האינטרנט. את הנזק שנגרם, נרגיש ככל הנראה בשנים הקרובות בחקיקות שיצוצו בכל רחבי העולם, אך אין ספק כי האינטרנט כפי שאנו מכירים היום לא תישאר כך עוד זמן רב.


עו"ד מי-טל גרייבר שורץ, סמנכ"ל קשרי ממשל ומשפט באיגוד האינטרנט הישראלי אמרה: "העובדה כי 89 מדינות הצביעו בעד כללים המאפשרים לממשלות להסיר תכנים מסוימים מהרשת, מעידות על מגמה בעייתית המצרה את החופש באינטרנט. תוצאות אלה מדגישות את החובה של ישראל, כחלק ממדינות המערב הדמוקרטיות, לא לשקוט ולהמשיך להיאבק למען שמירת האינטרנט חופשית ופתוחה לטובת כלל הציבור. איגוד האינטרנט ימשיך לעמול על שמירת האינטרנט בידי בעלי עניין, תוך העדפה, ככל הניתן, של הסדרה עצמית על פני חקיקה ולמען המשך הצמיחה, החדשנות והפיתוח של האינטרנט."



המאבק על שמירת האינטרנט חופשיה ופתוחה נמצא בעיצומו ומהלכים כפי שהיו בוועידה בדובאי צפויים להמשיך ואף להתעצם. הועידה הבאה שתעסוק בנושא כבר נקבעה לשנת 2014 בדרום קוריאה. האם עד אז נרגיש את השינויים עקב העברת השליטה לממשלות? מומחים בתחום מנבאים כבר בעתיד הקרוב נראה חקיקה מהירה והגדרת גבולות, צנזורת תכנים והגבלות נוספות מצד ממשלות, כל אחת בהתאם לאינטרסים המשרתים אותה.


אולי יעניין אותך

 פולג צילום רמי זרנגר
resized_pexels-photo-6153354
document-marketing-strategy-business-concept
X1_PR_press_release_image
hand-arrange-white-letters-as-seo
metavech-software

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח