על המשווק לפנות לצרכן בשעות שונות: לשעה, יש השפעה דרמטית לקליטת פרסומות, על אנשי "בוקר" או "ערב"

מחקר חדש שערכו פרופ' יעקב הורניק מהפקולטה לניהול ע"ש רקנאטי באוניברסיטת תל אביב וג'וליה מינרו, חוקרת מאוניברסיטת בוקוני במילנו, אשר בחן את ההשפעה של עוררות פיזיולוגית על תגובות הצרכן לגירויים שיווקיים שונים, עומד להתפרסם בגיליון חודש ינואר של כתב העת היוקרתי International Journal Of Research in Marketing .



המחקר, בו השתתפו 612 נבדקים מישראל ומאיטליה, כלל שאלון אבחון קצר, המאפשר לקבוע לגבי כל צרכן איזה סוג טיפוס ('בוקר' או 'ערב') הוא ומהן העדפותיו העתיות (Diurnal Preferences) .



שני החוקרים בדקו את מקומה של תופעה זו בתחום הפרסום והשיווק, ומצאו כי היא בעלת השפעה ניכרת על מידת האהדה, המודעות והזכירות של פרסומות. 60% מהצרכנים מושפעים לא רק מהיעילות האובייקטיבית של הפרסומת שאליה נחשפו, אלא מהשעה ביום שבה הם נחשפו אליה.



הורניק מציין, שלממצאי המחקר חשיבות נוספת בתקופה של האטה כלכלית. בעוד שבתקופות שגשוג הצרכנים מנסים למלא צרכים המתייחסים להאדרה אישית וצרכים חברתיים, הרי בתקופות שפל, עיקרי השאיפות מופנות לצרכים בסיסיים ופיזיולוגים. לכן, מדידות פיזיולוגיות מאפשרות לכוון טוב יותר אסטרטגיות שיווקיות בעידן של האטה צרכנית.



למחקר ישנן השלכות מעשיות בתחומי השיווק והפרסום:



בנוסף לפילוח הרגיל (דמוגרפי ופסיכולוגי) בידי המשווקים כלי נוסף לפילוח לקוחותיהם גם לפי מדדים פיזיולוגיים כמו השעה ביום שבה הם ערניים יותר לקלוט מסרים. אמצעי מדיה המבוססות לקוח ובסיסי נתונים (כדוגמת פרסום באינטרנט או פרסום בכבלים בארה"ב) יוכלו לכוון את מאמצי הפרסום שלהם לשעות בהן הצרכנים נמצאים בשיא העוררות שלהם לקליטת מסרים. מידע מסוג זה יאפשר למשווקים המתבססים על שיווק מבסיסי נתונים, לעבוד טוב יותר. כך למשל, קמעונאים יוכלו להזמין 'טיפוסי ערב' לימי מכירה מיוחדים שיתקיימו בשעות אחר הצהריים, בהן הם יהיו פתוחים יותר לקלוט מסרים.



ממצאי המחקר גם יאפשרו לחברות מחקר להגדיל את שיעורי התגובה בעריכת סקרים טלפוניים, אם ידעו לפנות לנסקרים (במיוחד בפאנלים קבועים) בשעות העוררות החזקות שלהם. וכן, לחברות תעופה לקבוע שעות טיסה ליעדים רחוקים במגמה להתגבר על תופעת ה- .Jet-Leg



האם אתם טיפוסי בוקר או ערב?



התופעה המכונה "מקצב מחזורי יומי" (Circadian Rhythms) נחקרה רבות, בעיקר בתחום החינוך, שם הוכח כי 'טיפוסי ערב' הנבחנים בבוקר, מגיעים לתוצאות נמוכות יותר מטיפוסי בוקר באותה רמה, הנבחנים בשעות אלה. על פי המחקרים, כ-25% מהאוכלוסייה הם 'טיפוסי בוקר' (כלומר, שנמצא כי הם יעילים ביותר וערניים ביותר בשעות הבוקר), 35% הם 'טיפוסי ערב' וכ-40% אינם מפגינים עוררות מוגברת מיוחדת במהלך היממה.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח