עסק מסוכן: 81% מודים כי מתחברים לרשת הארגונית ללא אישור

במחקר צרכנים בינלאומי שערכה חברת ג'וניפר נטוורקס נמצא כי 4 מתוך 5 אנשים ציינו ש"אבטחת המידע" דורשת טיפול דחוף בתחום מכשירי הסלולר החכמים (סמארטפונים) ומחשבי לוח (טאבלטים) – יותר מחצי מהאנשים מודאגים מאיבוד המכשירים הניידים שלהם, ומגינים על הזהויות שלהם ושל המשפחה שלהם באמצעות סינון תכנים. במקביל, 3 מתוך 4 אנשים שנסקרו עושים שימוש במכשירים ניידים כדי לשתף או לגשת למידע אישי או עסקי רגיש.



המחקר, אשר בוצע עבור ג'וניפר נטוורקס על ידי חברת KRC וסינובייט, כלל 6,000 משתמשי מכשירי סלולר חכמים ומחשבי לוח ב- 16 מדינות. המחקר מצא טשטוש גבולות בין השימוש האישי במכשירים ניידים לבין השימוש העסקי, והוא מדגיש את הצורך בהטמעה של אבטחת מידע נייד קפדנית יותר.



כמעט 44% מהמשיבים משתמשים במכשירים הניידים שלהם עבור יישומים עסקיים ופרטיים גם יחד, בעוד פחות מ-5% משתמשים בהם לעסקים בלבד. במידה ומובילי ה- IT בארגונים חושבים שהם יכולים לשמור את המכשירים בשליטה, יכול לעניין אותם הנתון כי 81% מודים כי הם עושים שימוש במכשירים שלהם כדי לגשת לרשת הארגונית, ללא ידיעת או היתר מהמעסיק. 58% עושים זאת מידי יום.



"מכשירים ניידים חכמים ומחשבי לוח הופכים לאמצעי מרכזי לגישה למידע, יישומים ומסחר – במקביל הם הופכים גם לאמצעי גישה עבור איומי אבטחת מידע", אמר מארק באוהאוס, סגן נשיא ומנהל חטיבת שכבות שירותים עסקיים בג'וניפר נטוורקס. "לשמחתנו, משתמשים הופכים להיות מודעים יותר לאבטחת מידע נייד, ולבעיות פרטיות וגניבת זהויות. כעת תפקידה של התעשייה לבצע מהלך להטמעת אבטחת המידע כחלק אינטגרלי מחוויית השימוש במכשירים ניידים, ולא להשאירה כאופציה פתוחה".



זהויות, פרטיות ושמירה על ילדים


יותר מ- 58% ממשתמשים המכשירים הניידים החכמים ומחשבי לוח מודאגים מאובדן המכשירים שלהם ומחוסר היכולת לאחזר את המידע הקיים עליהם. מספר דומה (64%) מודאגים מאוד מהאפשרות של גניבת זהות כתוצאה משימוש במכשיר הנייד. המשתתפים גם הקנו חשיבות גדולה לנושא ההגנה על ילדים, כש- 53% מכלל המשיבים ציינו כי מדובר בנושא "חשוב בצורה קיצונית" או "חשוב מאוד".



אין זה מפתיע כי 41% מהמשיבים אמרו כי אבטחת המידע נמצאת "בראש הבעיות" וש- 40% אמרו שמדובר ב"בעיה דחופה" כאשר מדובר ברכישה או בשימוש של מכשיר נייד. עדיין, המחקר מגלה כי קיים פער בין רמת האבטחה שמשתמשים רוצים לבין רמת האבטחה שהם ינהלו בעצמם – רק 24% מהמשיבים משנים באופן תדיר את מאפייני האבטחה במכשירים הניידים. 35 אחוז עושים זאת רק כאשר הצורך עולה, ו- 31% כמעט ולעולם אינו משנה את ההגדרות. 9% אינם מכירים את הגדרות האבטחה במכשיר הנייד שלהם. 14% אומרים שהסמארט פון שלהם או מחשב הלוח אינם מוגנים באמצעות סיסמא.



ממצאים נוספים:


76% מהלקוחות שהשתתפו בסקר עושים שימוש במכשירים הניידים שברשותם כדי לגשת למידע אישי או עסקי רגיש. 51% מחליפים או יוצרים סיסמאות, 43% ניגשים לחשבונות בנק או כרטיסי אשראי, 30% נכנסים ליישומי תשלומים באינטרנט, 20% משתפים במידע עסקי כגון מספר כרטיס אשראי, 18% ניגשים למידע של המעסיק, 17% ניגשים לרשומות רפואיות, ו- 16% עושים שימוש במספרי הביטוח הלאומי שלהם.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח