לפרי הרימון, המכיל מאות גרעינים עסיסיים, מיוחסות סגולות רפואיות רבות.
הידעת?
100 גר' של גרגרי רימון (ללא הקליפה והפסולת) מכילים 283 קלוריות, 17 גר' פחמימות, כמעט 1 גר' חלבון ופחות מחצי אחוז שומן. הרימון גם מכיל אשלגן ומעט ויטמין C. מכאן שהרימון נחשב למקור טוב של פחמימות. כף של גרגירי רימון תכיל בממוצע 20-30 קלוריות
לדברי גיא טשקנט, שף הגלידריה: "עונת הרימונים יחסית קצרה וראש השנה הוא סיבה מצוינת לשלבו בארוחת החג. ניתן להפריד את הגרגרים ולאכול סתם כך, אפשר להוסיפם לתבשילי הבשר והמאפים, וכמובן לסלטים טריים. לאחר סיום העונה אפשר להמשיך להשתמש ברכז רימונים וליהנות מהיתרונות התזונתיים ובריאותיים של הפרי הבריא".
לקראת ראש השנה מציגה רשת ג'לה גלידת רימונים המתאימה לקינוח בארוחת החג, או סתם לטעימה קרירה ונהדרת כשמתחשק גלידה קצת אחרת.
המחירים
כדור אחד 14 ש"ח
כדור אחד בשני טעמים חצי חצי 15 ש״ח
שני כדורים 18 ש"ח
שלושה כדורים בשני הסניפים 22 ש״ח
1/2 קילו 46
3/4 קילו 64 ש״ח
1 ק״ג – 79 ש״ח
לכבוד החג, מציג גיא טשקנט, שף ובעלי רשת ג'לה, מתכון להכנת גלידת רימונים בייתית:
הכנת גלידת רימונים במכונת גלידה ביתית…מקבלים בסוף התהליך כליטר גלידה
מרכיבים:
1 1/2כוסות שמנת מתוקה
1/2כוס חלב
כוס סוכר 3/4
1 1/2כפות קורנפלור
קורט מלח
1 1/4כוסות מיץ רימונים (פרימור)
1/3כוס ליקר רימונים
1כפית מיץ לימון טרי
גרגירי רימון לקישוט
הכנה:
לטרוף יחד שמנת, חלב, סוכר, עמילן תירס, ומלח בסיר כבד ולהביא לרתיחה על אש בינונית,
לבחוש מדי פעם, להגיע לרתיחה ל 2 דקות.
מסירים מאש. מקציפים את המרכיבים הנותרים.
מצננים את התערובת בקערה לפחות כשעה.עד למצב קר.
מעבירים את המסה למכונת הגלידה הביתית, כאשר הגלידה מוכנה מעבירים למקפיא לפחות לשעתיים נוספות.
להוציא כ 20 דקות לפני ההגשה.