על רקע היצף אפשרויות הלינה בקיבוצים בצפון, מלון כפר גלעדי מצליח להפתיע עם חדרים מרשימים וחוויה קולינרית מצוינת, כשהוא מהווה מרכז לעושר של יצרני מזון מקומיים. בנוסף, נעשה מאמץ בקיבוץ להרחיב אפשרויות הפעילות המקומית – עם סיור מרתק להיסטוריה המקומית, ואפילו שדרת קניות שהוקמה על השביל המרכזי של הקיבוץ (בקרוב אפילו בית קפה).
בסיור בקיבוץ שהובילה תורה שרייבר, שבשיאו כניסה לסליק בלתי נתפס בגודלו שהשתמר בקיבוץ, היא מספרת על כך שחברי הקיבוץ נדרשו לסיוע של מהנדס ההגנה כדי שייעץ כיצד להקים את הסליק. אך היא מספרת, שכאשר הגיע לקיבוץ, הוא נראה לא מספיק אמין, וחברי הקיבוץ לא הציגו בפניו את המיקום האמיתי שנבחר לסליק.
כנראה שאותו אורח מחשבה נשתמר בקיבוץ לאורך השנים. המאמץ ליצור חוויה נופש מלאה ניכר היטב, ומורגש במיוחד המגע האישי של אנשי הקיבוץ ששמרו את המלון בבעלות מלאה, ולא מסרו אותו לחברת ניהול חיצונית.
חוויה שלמה
שיתוף הפעולה עם יצרני מזון מקומיים הוא חלק נפלא בכך: מלון כפר גלעדי מוביל את אחת המגמות הקולינריות המרכזיות של השנים הקרובות farm to table– חשיפת אורחיו ליצרני המזון שלו ודרך הפקת הפרודוקטים המעולים המגיעים למלון. המלון מציע לקבוצות סיורים קולינריים מיוחדים הכוללים ארוחת ערב ובוקר גלילית בסגנון "שוק גלילי" הכוללת דוכנים של מיטב התוצרת החקלאית הגלילית- גלידה טבעונית על בסיס חלב קוקוס ilo, 'שוקולד שולמן', מכוורות שמיר ועוד ועוד.
לדברי ערן בר-און מנכ"ל מלון כפר גלעדי :" מלון כפר גלעדי והשף אריק זינו העומד בראש צוות המטבח מציעים לאורחי המלון חוויה קולינרית גלילית הכוללת שימוש בחומרי הגלם האזוריים המובחרים ביותר".
המלון גם מייצר פעילות שתעסיק את הילדים במהלך החופשה, למשל בימי שני ושישי מארגן המלון, לראשונה בישראל, ארוחת בוקר נפרדת לילדים באולם גלעדי. ארוחת הבוקר המזינה והטעימה תלווה במשחקי וידאו וסרטים להנאתם של הקטנים, בעוד ההורים יוכלו לפתוח את הבוקר בנפרד עם ארוחת בוקר עשירה ומפנקת. בנוסף יציע המלון שפע של סדנאות יצירה ומיחזור, בנוסף, יתקיימו טיולי משפחות באזור ברכבים פרטיים, סיורי חליבה ברפת הקיבוץ וסיורים באטרקציות המרכזיות, סדנאות מאסטר שף לילדים עם שף המלון אריק ז'ינו, זומבה ילדים, סדנאות סלסה לכל המשפחה, סדנאות תיפוף ומעגלי מתופפים, הקרנות סרטי ילדים בבריכה המקורה והמחוממת, משחקי חפש את המטמון נושאי פרסים ברחבי הקיבוץ, שחייה לילית עם הפעלות בבריכה המקורה והמחוממת.
בבית המלון שתי בריכות – אחת מקורה ואחת בחוץ. בתקופת החורף פתוחה הבריכה החצי אולימפית המקורה, בריכה מחוממת בכל ימות השבוע עם נוף פנורמי לחרמון המושלג אשר פתוחה באמצע השבוע עד 21:00 בלילה.
בשביל הלולים, השביל המרכזי של הקיבוץ, תוכלו למצוא את "ספרים בחצר"- חנות לספרים ותקליטים יד שנייה, "רונקס"- גלריה למשקפיים, חנות מתנות וחפצי נוי, סטודיו לקרמיקה, יצירות של אמני ברזל ובית קפה –פטיסרי "סטפני" המגיש ארוחות קלות ומאפים מעולים, סטודיו "מלאכה" למחזור רהיטים וחפצי נוי, ו"פינוק בכפר" תכשיטים וקוסמטיקה.
סיורים באזור המלון
סיור ביקב ומחלבות אדיר: עם גינה קסומה מול נוף כרמים משכר, יין מצוין, ומגוון גבינות, יקב אדיר וחלב אדיר מהווים הזדמנות להעביר בוקר עשיר במיוחד. (טעימות: 35 ₪ למבוגר, 15 ₪ לילד. ארוחת בוקר: 70 ₪ לאדם. הנחות לאורחי המלון). לא להחמיץ את גלידת יוגורט עיזים.
מוזיאון השוקולד של שולמן בקיבוץ דפנה: בעוד סדנת שוקולד שמציע הבוטיק מהנה במיוחד עם ילדים, העבודה היא עם שוקולד איכותי שיענג את המבוגרים.
סיור בנופי היין הקסומים של הגליל העליון: סיור בנופי היין הקסומים, בכרמים הגולשים על מדרונות ההרים וביקור ביקבים נבחרים, גדולים וקטנים. ביקבים נפגוש את אנשי היין המרתקים, ובעיקר נטעם מהיין המשובח שמיוצר כאן באזור הרי הגליל העליון.
סיור ביקב הרי גליל: ביקב השוכן בלב הנוף הפסטורלי של פסגות הרי הגליל- מצפה לכם חוויה מיוחדת:
סיור מודרך ומקצועי בין מכלי נירוסטה, באולם חביות עץ האלון בהן היין תוסס ומתיישן, צפייה בסרט העוקב אחר תהליך היווצרות היין כמעשה אומנות ותצפית פנוראמית מרהיבה לנוף הגלילי הנשקף סביב.
משק הירש מושב דישון
משק הירש במושב דישון מביא את הפיקניק אליכם. סל שופע גבינות, לחמים טריים, ירקות והפתעות נוספות.
גלידה טבעונית ilo בגושרים-
קרן יעקובוביץ ובעלה הצרפתי, הינם יצרנים חדשים של גלידה טבעית וטבעונית על בסיס חלב קוקוס וסירופ אגבה הגלידה מיוצרת בעבודת יד מחומרים אורגניים (ברובם), הרעיון הוא ליצור גלידה שתהיה לא רק טעימה מאוד אלה גם טובה לגוף שלנו.
לחם ועוגה –מאפייה גלילית
מאפיה גלילית קטנה , השוכנת בקיבוץ מורן בלב הגליל. המאפיה מתמחה ביצור לחמי שאור טבעיים, הנאפים מדי יום, ומשווקים לכל האזור. הלחם, הוא לחם טבעי, נאפה בתנור מיוחד, חומרי הגלים איכותיים , ללא חומרים משמרים או משפרי אפיה, ואינו מכיל שמרים ושמן. האפייה היא בעבודת יד וכל כיכר וכיכר מטופלת באהבה ע"י צוות האופים, הלחם נאפה בתנור עם ריצפת אבן המבטיחה מוצר סופי איכותי וטעים. במאפיה נמכרות גם עוגיות מתוקות וטעימות, לחמניות, מאפיי בוקר נהדרים ומדי סוף שבוע, עוגות שמרים, חלות צ'אבטות מופלאות ושלל מאפים טריים וטעימים. במקום נמכרים מבחר של מעדנים מהגליל והגולן, דבש דבורים טהור, ריבות ביתיות , גבינות בוטיק, יין ועוד.