נגיד בנק ישראל, הפרופ' סטנלי פישר: "המשק שלנו התחיל את המשבר במצב יחסית טוב. התחזיות של קרן המטבע העולמי היא מיתון רציני השנה וגם בשנה הבאה בעולם. אצלנו התחזית היא מינוס 1.5% וזו תחזית אחת הטובות ביחס לכלכלה העולמית". כך אמר נגיד בנק ישראל בכנס לשכת המבקרים הפנימיים היום בת"א.
"אחד הסיבות להצלחת המשק הישראלי בשנים האחרונות זה היצור שלנו. ב-2007 הגענו ליצוא של כמעט חצי מהיצור המקומי. ב-2009 גם היצוא וגם היבוא יירדו, אבל היצוא יהיה גדול מהיבוא וזו אחת הסיבות שיש לחץ לייסוף על השקל- אנחנו מוכרים יותר מקונים.
"המשק שלנו איתן ובשנתיים האחרונות עמד יפה מול לחצים רבים: המחלה של אריאל ראש הממשלה שרון, הניצחון של חמ"ס בבחירות לרשות הפלסטינית, 2 מלחמות, החלפת שלטון – כל אלה הם זעזועים שהיו משנים תחזיות בכל משק, אבל אצלנו זה כמעט ולא השפיע. יש לנו משק מאוד איתן ויציב.
"הייתה כאן מסורת שהבנק המרכזי לא התערב בשוק המט"ח מאז 1997. אנחנו התחלנו להתערב מאמצע 2008 כי לא היינו מוכנים שהמשק ייכנס למיתון עם שקל כ"כ חזק לעומת הדולר, שהיה משפיע באופן שלילי על המשק.
"מדיניות בנק ישראל בנוגע לאינפלציה היא שמירה על יעד שבין 1-3%. אנחנו מצפים שבחודש הבא האינפלציה תרד לטווח שקבענו וננסה לשמור על היעד הזה. יש אמן בקרב הציבור שלטווח הארוך הבנק המרכזי והממשלה יצליחו לשמור על יעד אינפלציה בסביבות 2%, וזה הישג חשוב שהציבור מצפה מאיתנו
בנוגע להפסדי הבנקים, אמר סטנלי פישר: "מה שמעניין זה שהבנק שהפסיד הכי פחות במשבר (מזרחי טפחות) זה דווקא הבנק שמתמחה במשכנתאות. בגלל השמרנות של הבנקאות הישראלית אנחנו שורדים את המשבר הזה יחסית טוב
שלמה קלדרון: "שהרגולאטורים לא יגידו לנו מה לעשות"
נשיא לשכת המבקרים הפנימיים, שלמה קלדרון, גילה בכנס כי הלשכה מקיימת שיתוף פעולה עם רגולטורים להכנת הנחיות לדירקטוריונים שיפעלו לעידוד וחיזוק המבקר הפנימי בעבדותו המקצועית. "יחד עם זאת קיימת לצערי תופעה שבה ישנם רגולאטורים ההופכים למחוקקים ומוציאים חוזרים בנושא הביקורת הפנימית. אנחנו לא רוצים שהרגולטורים יגידו לנו מה לעשות. המצב בו כמעט כל רגולאטור מוציא חוזר, ללא פיקוח פרלמנטאי כפי שקיים בתקנות, הוא לא רצוי, והם גורמים לנזק רב בכך שהם פוגעים במבקרים הפנימיים ומסרסים אותם".