צפי לגידול של 30% בשוק היין לחגים

רשת "בנא משקאות", רשת משקאות האלכוהול המובילה בישראל ערכה לקראת החגים סקר מקיף אודות הרגלי צריכת היין בישראל. מהסדר עלה שהישראלים אוהבים לשתות יין, מעדיפים לרכוש את היין בעצמם, מעדיפים יין אדום על פני יין לבן ומוציאים בממוצע עד 100 שקלים על רכישת יין בחודש.



87% מהישראלים שהשיבו לסקר אמרו כי הם מתעתדים לרכוש יין לבית לחג או כמתנה לחג למארחים.



כמה בקבוקי יין נרכוש השנה לחג?
25% ירכשו השנה 4-5 בקבוקים; , 16% ירכשו שני בקבוקים, 12% ירכשו 3 בקבוקים, 16% ירכשו בין 6 ל-10 בקבוקים ורק 4% ירכשו בקבוק אחד.



כמה כסף נוציא השנה על יין לחג?
16% יוציאו 20-90 שקלים; 21% יוציאו 100-140 שקלים, 30% יוציאו 150-200 שקלים; -2% יוציאו בין 210-300 14% יוציאו 310-500 שקלים ו- 8% יוציאו מעל 500 שקלים



רשת בנא משקאות מציעה לכבוד החג מבצע 3 יינות ב-99 שקלים (מהיקבים המשתתפים במבצע) ו-2 יינות של יקב ברקן מסדרת ספיישל רזרב + מארז אביזרי יין יוקרתי ב-130 שקלים.




להלן עיקרי הנתונים שעלו מהסקר:


· מי נוהג לקנות את היין בבית?


רוב מוחלט של הישראלים נוהגים לרכוש את היין לביתם בעצמם:


82% השיבו "אני", 29% השיבו שבן / בת הזוג רוכשים את היין, 10% ענו שהורים אחראים על רכישת היין ואילו 3% ילדים ענו שהילדים הבוגרים אחראים על רכישת היין הבייתה.


· באיזה הזדמנויות הישראלים שותים יין?


71% השיבו שהם שותים יין בארוחות חג, 65% השיבו שבארוחות שישי, 64% ישתו יין באירועים או כאשר הם מארחים בביתם, 45% ישתו בסוף השבוע, 23% בזמן הארוחות ואילו 17% אחרי הארוחות.



· כמה בקבוקי יין קונים בחודש?


45% מהישראלים רוכשים עד בקבוק 1 בחודש, 23% רוכשים עד 2 בקבוקים, 12% רוכשים


עד 3 בקבוקים, 14% רוכשים עד 4-5 בקבוקים וכ-5% רוכשים בין 6-10 בקבוקים.



· כמה כסף מוציאים הישראלים על רכישת יין לבית בממוצע לחודש?


19% מהישראלים משקיעים סכום נמוך שנע בין 10 עד 30 שקלים; 20% משקיעים 31-50 שקלים; 29% משקיעים 51-100 שקלים; 18% משקיעים 101-200 ו-11% משקיעים


201 שקלים ומעלה.



· ישראלים מעדיפים יין אדום


64% מהישראלים מעדיפים יין אדום.



· איפה קונים יין לבית?


הישראלים מחלקים את קניות היין שלהם שווה בשווה בין רשתות השיווק לחנויות המתמחות: 40% יעדיפו לרכוש ברשתות שיווק או סופרמרקטים ועוד 37% יעדיפו חנויות יין מתמחות. בנוסף,19% ירכשו אצל סיטונאי משקאות. רק 13% יצטיידו באלכוהול בדיוטי פרי, 11% ירכשו יין ישירות ביקב ואילו 11% יסתפקו ברכישת בזק של יין במכולת או במינימרקט השכונתי.



· מה חשוב לך כשאתה רוכש יין לבית?


הישראלים העמידו את המחיר כסיבה המכריעה לרכישת היין הנבחר שלהם ומייד לאחר מכן את היצרן או היקב בו מיוצר היין: 62% ירכשו את היין בהתאם למחירו ואילו 53% יבחרו את היין על פי היצרן / היקב. 35% השיבו שהם יעדיפו לרכוש יין במבצע ואילו 29% יבחרו את היין בהתאמה לאוכל שיוגש בארוחה, 27% ירכשו את היין בהתאם להמלצה מחבר ו-13% בהתאם להמלצת המוכר.



· כשר או לא?


46% מהישראלים ענו שהם ירכשו רק יין כשר, 54% השיבו שירכשו גם וגם.


*סקר אינטרנטי, 500 נשאלים.


אולי יעניין אותך

 נהון מנהל השיווק והסחר של מכבי פארם ורפאל חדידה ברזילי בעלים חב' ג'רוויטל ישראל צלם א
Alon Yaakob by Nadav Cohen Yonatan
 קליש קרדיט צילום דרור סתהכל
JD SPORTS צילום יחצ (2)
Untitled (1620 × 1080 px) (1)
 מנכל ומבעלי גרג קיטשן צלם אלעד גוטמן (42) -

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח