לקראת ראש השנה תשפ"ג וחגי תשרי, מוסר אופי רייך מנכ"ל מועצת הדבש, כי השנה, היקף ייצור הדבש המקומי שובר שיא ויעמוד על כ- 4,400 טון דבש ישראלי:
"הודות לשפע הדבש במכוורות ישראל, קיימת כמות דבש משובחת וגבוהה שתספק את כל צריכת הדבש בחגי תשרי, בנוסף אין עלייה במחיר הדבש הסיטונאי" אומר רייך ומוסיף: "הדבש מיוצר על ידי דבוראי ישראל ב- 120 אלף כוורות הפזורות ברחבי הארץ. שפע הדבש נוצר הודות לחורף שהתארך מעל הממוצע, כמות משקעים גבוהה, גם בחודשים מרץ ואפריל, שגרמו לפריחות אביב וקיץ שופעות (שפע צוף), ועונת הקיץ שהחלה מאוחר עם טמפרטורות המיטיבות עם הכוורות ותהליך ייצור הדבש. אנו מברכים על כמות דבש יוצאת מהכלל. ראוי לציין את פעולות משרד החקלאות המסייע לחיזוקו של ענף הדבוראות למען המשך האבקה של כלל גידולי החקלאות בישראל" אומר רייך.
רייך מסביר כי, התועלת המרכזית של ענף הדבוראות אינה בייצור דבש, כי אם במתן שירותי האבקה לגידולים חקלאיים, המתבצעת על ידי דבורת הדבש המאביקה 80% מצמחי החקלאות והבר. ערך האבקת הדבורים לתל"ג החקלאי בישראל עומד על כ- 3.5 מיליארד שקלים בשנה.
"רק לפני מספר חודשים השלימו דבוראי ישראל שינוע של מעל 70 אלף כוורות, בכל רחבי הארץ, להאבקת פריחת מטעי הפרי, הנשירים: דובדבן, תפוח, שזיף, משמש, אגס, נקטרינה, אבוקדו ועוד, ובמקשות: אבטיח, מלון, קיווי, חמניות ועוד, הודות לכך הציבור נהנה משפי פירות וירקות" מוסיף רייך.
מנתוני מועצת הדבש- עולה כי, צריכת הדבש "הממתיק הטבעי" בקרב הציבור הישראלי, מסתכמת בכ-6,200 טון בשנה. ישראלי צורך בממוצע, בחודש תשרי כ- 250 גרם דבש, מתוך צריכה שנתית של כ- 650 גרם לנפש.
בישראל מאות דבוראים המטפלים בעשרות אלפי כוורות הפזורות באלפי נקודות מרעה צופני ברחבי הארץ כאשר כ- 80,000 כוורות מאביקות גידולים חקלאיים של פירות וירקות.
"על פי בדיקה שערכנו, למרות עליית מחירי התשומות לכל רוחב המשק ועליית מחיר הדבש ברחבי העולם, הדבש הישראלי משווק לרשתות השיווק השונות במחירים זהים לשנים האחרונות ועל כן איני צופה עליה במחירי הדבש לצרכן לקראת חגי תשרי. מתוך נתונים שפרסם הלמ"ס לגבי מחירי הדבש ניתן לראות שמחירי הדבש לצרכן נמצאים במגמת ירידה" אומר רייך.
במועצת הדבש מעודדים קנייה ישירה במכוורות הדבוראים, שחלקם מציעים משלוחים לאורך חגי תשרי. "חשוב דווקא עכשיו, בימים בהם כלל ענפי החקלאות נלחמים על עתידם ועל עתיד בטחון המזון, לרכוש תוצרת חקלאית טרייה ובריאה ודבש איכותי ישירות מהמכוורות בישראל בכדי לתמוך בדבוראים המבטיחים באמצעות האבקה את ביטחון המזון בארץ הן בימי משבר והן בשגרה" מציין רייך.