תופעה ויראלית שהחלה והולכת וצוברת תאוצה ברשתות החברתיות מאתמול במסגרת חודש בריאות הפה. זה התחיל מאתמול עם רותם סלע שהעלתה תמונה שלה מצחצחת שיניים, זה המשיך באורי פפר ונטלי דדון שהעלו סרטוני צחצוח קורעים, שגב משה וסנדרה רינגלר, יעל גולדמן ולירן כוהנר שלוקחים גם הם חלק בפעילות. זה ממשיך בעומר מילר ועוד ועוד גולשים שהצטרפו לחגיגה והעלו סרטונים ותמונות שלהם מצחצחים שיניים הבוקר.
עשרות גולשים הצטרפו לחגיגה.
הרעיון: לעורר מודעות לצחצוח שיניים, במסגרת החודש לבריאות הפה.
מסע הסברה ראשון מסוגו בישראל, להעלאת מודעות הציבור לחשיבות השמירה על בריאות הפה הקמפיין, בעידוד משרד הבריאות ותחת הכותרת "מפסיקים לעשות חצי עבודה", הינו יוזמה של רופאי שיניים מומחים ברפואת שיניים ציבורית ב"כללית סמייל" ומותג בריאות הפה ORAL B במסע ההסברה יושקעו 5 מיליוני שקלים
· קמפיין פרסום בטלוויזיה ובעיתונות הכתובה תחת הכותרת "מפסיקים לעשות חצי עבודה"
· קמפיין דיגיטלי ופתיחתו של ערוץ מידע לציבור בנושא בריאות הפה
· פעילות סגל רפואי של "כללית סמייל" והמותג "ORAL B", להגברת המודעות והטיפול
· גיוסה של מירי בוהדנה כפרזנטורית של מסע ההסברה
מומחי בריאות הפה מסכימים כי בריאות הפה קשורה קשר ישיר לבריאות הכללית. כך למשל, נמצא קשר בין מחלות פריודונטליות (הקשורות בחניכיים) למחלות לב שונות, לסכרת וללידה מוקדמת. ד"ר חגי סלוצקי, רופא ראשי, רשת מרפאות השיניים כללית סמייל: "רבים נוטים להמעיט בחשיבות בריאות השיניים מבלי לדעת שהיגיינת פה ירודה עלולה לגרום להחמרה במספר בעיות בריאותיות חמורות – ביניהן מחלות לב, לידה מוקדמת, דמנציה. חודש בריאות הפה הוא הזדמנות מצוינת לדון בנושאים אלה עם המטופלים והציבור הרחב".
סקר חדש, שנערך לרגל חודש בריאות הפה, ביוזמת "כללית סמייל" ו- ORAL B (אפריל 2013)**, מעלה כי נתוני השמירה על בריאות הפה בישראל טעוני שיפור:
– כ- 40% מהאוכלוסייה אינם מצחצחים שיניים פעמיים ביום
– מחצית הישראלים מגיעים לביקור אצל רופא השיניים רק בעקבות בעיה או כאב.
– בקרב ילדים המצב אף חמור יותר: כ- 61% מההורים מדווחים שילדם החל לצחצח שיניים לבד כבר מגיל שלוש, אף כי ההמלצה היא שעל ההורה לצחצח לילד את שיניו עד גיל 6, ולהמשיך להשגיח על הצחצוח עד גיל 8.
פרופסור אדם שטבהולץ, דקאן הפקולטה לרפואת שיניים, האוניברסיטה העברית: " הפקולטה לרפואת שיניים מקדמת בברכה קמפיין מהסוג הזה, אשר מביא תועלת לכל הציבור בנושא בריאות הפה. מניעה היא הדרך האפקטיבית ביותר והדרך היחידה נטולת הכאב למאבק באתגר בריאות ציבורי זה. מניעה גם הניבה עד כה את התוצאות החיוביות האפקטיביות ביותר בטווח הארוך".
על רקע חשיבות הנושא, יום בריאות הפה הבינלאומי מצוין מדי שנה, במגוון מדינות ברחבי בעולם, והוא יתקיים השנה, גם בישראל במתכונת של חודש, בעידוד משרד הבריאות ובשיתוף כללית סמייל ומותג אורל-בי, במטרה להעלות את מודעות הציבור לנושא ולדרכי מניעתו.
יאיר עמיקם , סמנכ"ל הסברה ויחסים בינלאומיים, משרד הבריאות : "עששת השיניים היא אחת המחלות הכרוניות הניתנות למניעה, בעיקר באמצעות הקפדה על תזונה נכונה, הרגלי צחצוח נכונים הכוללים משחה עם פלואוריד ועל ההיגיינה של הפה והשיניים. העלאת המודעות לכך חשובה ביותר והיא עשויה להפחית באופן ניכר את התחלואה".