קמפיין לתמיכה בהצעת החוק לנישואים חד מיניים

לרגל מצעד הגאווה 2013, פוזרו הבוקר ברחבי תל אביב מאות שלטי הכוונה לחתונה, הנושאים שמות של זוגות חד מיניים (יפעת ואלינור, רמי ואלון). המהלך של משרד הפרסום Lead והשימוש הקריאיטיבי בשלטי ההכוונה הנפוצים בחתונות נועדו על מנת להעביר מסר חד וברור: אהבה, זוגיות ותאים משפחתיים חד מיניים קיימים בישראל, והגיע הזמן שהמדינה והציבור יכירו בהם כשווים לזוגיות הטרוסקסואלית – גם בנושא הנישואים.



מטרת הקמפיין היא לעורר עניין ושיח ציבורי בנושא הנישואים החד מיניים, לקבע אחת ולתמיד את הצורך בהכרה בנישואים אלו והגברת המודעות לאפליה נגד הקהילה הגאה. הקמפיין קורא לתמוך בהצעת החוק המציעה לעגן את זכותם של בני אותו מין למסד את אהבתם, לקיים זוגיות ולהקים משפחה בישראל ולהפוך את הנישואים החד מיניים מטרנד ברנז'אי לנורמה ממוסדת, למיינסטרים.



לדברי רמי יהודיחה, מנכ"ל ובעלים משרד הפרסום Lead: "התגייסנו לקידום שוויון זכויות מהותי ומלא עבור ציבור הלהט"ב מתוך המחויבות לדמוקרטיה בישראל הדוגלת לאמונתנו בשוויון ערך האדם. אנחנו גאים להוביל מהלך כה חשוב בחברה הישראלית ומאמינים שהדרך הקריאטיבית תעורר מודעות והכרה, תיתן לגיטימציה לנושא ותצליח לסייע לקידום הפן החוקי של מיסוד הנישואים החד מיניים."



לדברי שי דויטש, יו"ר האגודה למען הלהט"ב: המדינה, השבויה עדיין בעבותות של כפייה דתית, אינה מכירה בכך שזו זכותם האזרחית של בני הקהילה הגאה להינשא, כפי שזו זכותם האזרחית של בני זוג סטרייטים. השנה, במצעד הגאווה 2013, חברי קהילת הלהט"ב, בני משפחותיהם וידידיהם הרבים אומרים לכלל הציבור ולנבחריהם שהגיע הזמן לשים סוף לאפליה רבת השנים. הגיע הזמן להפסיק לעודד את השינאה חסרת הפשר וההגיון לאנשים שנטייתם המינית עשויה להיות שונה משלהם הם אינם פחות ישראלים מכל אזרח אחר. הגיע הזמן לתקן את העוול – ולהכיר בנישואים גאים. כי אהבה, היא אהבה, היא אהבה".

אולי יעניין אותך

 חזרה ללימודים רשת iStore מאושר לשימוש ללא תמורה
 סקופ מחיר 149
 אורבך צילום שי פרנקו (2)
 כבודי, קרדיט - יחצ
 'דווקא עכשיו' - המהנדסים אינה שטרנברג ואמיר חדד מחברת היילו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח