רוב הציבור בוחר את המספרים בלוטו לפי תאריכי ימי הולדת. נשים מאמינות באמונות תפלות יותר מגברים


ממחקר חדש שנערך ע"י מכון שילוב, למחקרי שוק ותכנון אסטרטגי, בסקר טלפוני בקרב מדגם ארצי מייצג של 503 דוברי עברית בגילאי 18+, לקראת הגרלת 50 המיליון של מפעל הפיס, עולה כי נשים מאמינות באמונות תפלות במזל יותר מאשר גברים.



39% מהנשים מאמינות כי אם אומרים "חמסה חמסה", "טפו טפו" או "בן פורת יוסף", זה מסלק את המזל הרע, לעומת 27% מהגברים. 35% מהנשים מאמינות כי מראה שבורה בבית מביאה שבע שנים של מזל רע, לעומת 17% בלבד מהגברים. 34% מהנשים דופקות על עץ (טאץ' ווד) כדי להבריח את המזל הרע, ואילו רק 22% מהגברים עושים זאת.



עוד עולה מן הסקר כי 20% מהציבור נושאים על גופם קמע אישי למזל. הקמע הפופולארי ביותר הוא חמסה (5%) תהילים (4%) ברכה או קמע של מקובל (5%). היתר נושאים מגן דוד ואבנים טובות.



שיעור הנושאים קמע אישי כפול בקרב בעלי השכלה תיכונית ומטה (27%) מאשר בקרב בעלי השכלה על-תיכונית או אקדמאית (14%).



57% מבין המשתתפים בהגרלות מפעל הפיס נוהגים למלא מספרים בעלי משמעות מיוחדת הנחשבים בעיניהם למספרי מזל. מספרי המזל הפופולאריים ביותר בקרב ציבור זה הם: תאריכי ימי הולדת (83%), תאריכים חשובים אחרים (29%). ימי נישואין (23%). מספרים שראו בחלום (5%). מספרים אחרים מסוגים שונים (9%).



נתון מעניין נוסף העולה מהסקר הוא: צעירים מאמינים יותר ביום הנישואים שלהם כיום של מזל מאשר האוכלוסייה הבוגרת, בעלת הניסיון. 33% מהצעירים הנשואים בגילאי 30-39 מאמינים שתאריך יום הנישואין שלהם הוא מספר של מזל טוב. תחושה זו המייחסת ליום הנישואין מזל טוב יורדת לשפל של 13% בלבד אחרי גיל 60.



לאמונה במזל יש דפוס גילאי מובהק: צעירים בגילאי 18-29 מאמינים ביכולתם לשנות את מזלם, או לקבוע את נסיבות חייהם בכוחות עצמם, במידה הגבוהה ביותר. אמונה זו מאפיינת, כנראה, את מי שרואה את כל עתידו לפניו.



לעומת זאת, בקרב גילאי 50 ומעלה, גוברת באופן מובהק האמונה באחד משני הקצוות: שהכל בחיים זה מזל, או שהאדם הוא הקובע כיצד ייראו חייו.


בקרב גילאי הביניים – 30-49, לעומת זאת, בולטת אמונת האמצע: מרביתם סבורים כי לא תמיד המזל קובע, ואפשר לנסות להשפיע עליו.



מזל ואמונה: בקרב שני קצוות האמונה הדתית – חילוניים מצד אחד וחרדים מצד שני – יש פחות אמונה במזל מאשר בקרב דתיים ומסורתיים.


מזל ומוצא: ילידי ויוצאי ארצות אסיה ואפריקה מאמינים במזל באופן משמעותי יותר מילידי ויוצאי אירופה, אמריקה ובריה"מ.



זו הפעם השישית שמפעל הפיס עורך את ההגרלה הגדולה עם פרס ראשון של 50 מיליון שקלים. השנה, תיערך ההגרלה בסימן של מזלות, קמעות ואמונות תפלות. כדי לזכות בפרס הראשון צריך לנחש רק 5 מתוך 49 מספרים.



ממפעל הפיס נמסר כי סיכויי הזכייה בהגרלות חגיגיות אלה הם טובים במיוחד משום שיטת ההגרלה הפרס הראשון מחולק בכל מקרה גם אם אף אחד לא ינחש את חמשת המספרים שיעלו בגורל. במקרה כזה 50 מיליון השקלים יחולקו לרמות הפרס הנמוכות יותר.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח