רק 3.5% מעוגת הפרסום בישראל מושקעים במגזר הרוסי


רק 3.5% מעוגת הפרסום בישראל מושקעת במגזר הרוסי. כך עולה מנתונים שפורסמו בכנס "קוויאר בפיתה" של המי"ל בשיתוף "מגזרים". עוד עולה מהנתונים שעלו בכנס "קוויאר בפיתה" שהיקף תקציב הפרסום במדינת ישראל הוא כ-804 מליון דולר. מתוכו, רק כ- 30 מליון דולר מופנים למגזר הרוסי למרות שהם כ- 20% מהאוכלוסייה בישראל. דוד מאיר, מנכ"ל העיתון "וסטי" טוען שאלה נתונים מקוממים. לדבריו: "חייבים לגרום למשרדי הפרסום הגדולים להקים משרדים ייעודיים למגזר הרוסי. כמו כן, מספר אמצעי המדיה חייבים לגדול. ככול שיהיו יותר אמצעי מדיה במגזר הרוסי, כך יגדל נתח הפרסום. לא יכול להיות שהמגזר הוא 20% מהאוכלוסייה בישראל ונתח עוגת הפרסום בו הוא רק 3.5%."



דורית גולנדר מנהלת רדיו רק"ע אמרה בכנס המי"ל כי "כשמשרדי הפרסום מחלקים את עוגת הפרסום הם לא תמיד מודעים לכוח הקנייה של המגזר הרוסי. כוח הקנייה של המגזר הרוסי לא נופל מכוח הקנייה של הישראלים, ובמוצרי "פרימיום" אף עולה על זה של הישראלים. צריך לגרום לחברות הפרסום להבין את כוח הקניה של המגזר הרוסי ואז נתח עוגת הפרסום יעלה משמעותית."



מאז העלייה המאסיבית של יהודי ברה"מ לשעבר בשנת 1990 עברו כ-16 שנים, אבל יוצאי ברה"מ לשעבר עדיין נחשבים למגזר מבודל שלא נטמע בחברה הישראלית וחי את התרבות הרוסית בישראל. אולם, פרופ' עוז אלמוג מאונ' חיפה שערך מחקר על המגזר הרוסי בחברה הישראלית חושב שתוך דור או שניים הם ייטמעו בצורה כמעט מלאה בחברה הישראלית. לדבריו: "החברה הרוסית בערך הבסיסי שלה היא אליטיסטית, הם טוענים שהתרבות הרוסית באה עם הישגים והם יכולים ללמד את הישראלים הלוונטינים . גישה זו דווקא מאפשרת להם להיטמע מהר יותר, כיוון שהם מסתכלים בגובה העיניים לישראלים שלא כמו העלייה מאתיופיה."



בכנס, הציג ליאוניד בלחמן, מנכ"ל ערוץ 9 נתונים לפיהם: כ-42% מהאוכלוסייה דוברת הרוסית רואה בערוץ 9 את הערוץ המרכזי לעומת כ- 9% מהם שרואים את ערוץ 2 ככזה. לטענתו מדיי יום צופים כ- 150,000 צופים בערוץ וכ-80% מהאוכלוסייה דוברי הרוסית בישראל צופה בהם מדיי יום.

אולי יעניין אותך

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח