שווים יותר: גידול של 24.6% בשוויים הכולל של עשירי ישראל

גיליון יוני של מגזין TheMarker, שיצא היום, חושף את רשימת 500 האנשים העשירים בישראל של TheMarker , זו השנה החמישית ברציפות, המציגה נתונים חדשים על מפת ההון והעושר בישראל. זהו אחד הפרויקטים המרכזיים והיוקרתיים של מגזין TheMarker.



השנה לב לבייב הדיח את משפחת ורטהיימר מראשות הרשימה לאחר שהוביל את קבוצת אפריקה ישראל שבשליטתו להשקעות גדולות בחו"ל- בארה"ב, במזרח אירופה, מעט באפריקה, בפיליפינים וגם בהודו, שבה הוא רואה את מנוע הצמיחה הבא. אבל העלייה בשווייה של אפריקה ישראל נזקפת בעיקר לזכות ההשקעות ברוסיה רובן באזור מוסקבה. לבייב הוא בעיקר יהלומן הפרטי הגדול בעולם וכנראה היחיד שעסקיו פרושים לכל אורכו של התהליך- מהמכרה ועד לצרכן. לאחרונה למשל הוא פתח בלונדון חנות לתכשיטי יוקרה שאמורה להיות ראשונה ברשת, שמה הוא "לבייב".



משפחת ורטהיימר, שדורגה בשנה שעברה במקום הראשון, דורגה השנה במקום השני עם הון של 5.5-6 מיליארד דולר. במקום השלישי דורגה שרי אריסון עם הון מוערך של 5 מיליארד דולר. במקום הרביעי דורגה משפחת עופר עם הון של 4-4.5 מיליארד דולר ובמקום החמישי דורג יצחק תשובה עם הון מוערך של 3-3.5 מיליארד דולר.



לדברי מייקי דגן, עורך מגזין TheMarker, "אנו רואים השנה שחל גידול של כ- 24.6% בעושרם של עשירי ישראל מאז הדירוג הקודם, כלומר העשירים נעשו עשירים יותר. סך העושר ברשימה גדל ליותר מתקציב המדינה לשנה: כל רכש המטוסים של צה"ל, תקציבי פיתוח הרכבת, כל פעילויות הרווחה, סבסוד התרופות ועוד- כל זאת היו יכולים לממן 500 איש בלבד".



"השנה עסקנו בגיליון בהרחבה במשמעותו הכלכלית של העושר: מדובר בתופעה שקיבלה את השם פלוטונומיה – שבמסגרתה העשירים מניעים את כלכלת העולם, והפכו במידה רבה לקטר שסוחב אותה לגאות שלא נראתה כמותה. העולם נעשה קוטבי יותר במדינות שהן פלוטונומיות, והעשירים מתרחקים במהירות משאר האוכלוסייה. לצד המשמעויות החברתיות הלא נעימות, הדבר המעניין הוא שהם דווקא תורמים בכך הרבה פעמים לכלכלת המדינה ולחוסנה הכלכלי, ובעקיפין תורמים גם ליצירת מקומות עבודה, למשל דרך צריכה מוגברת של מוצרי יוקרה".



בפופולאריות: ארקדי בראש הרשימה


לדברי שלומי שפר, עורך רשימת ה-500, "בבחינת רשימת העשירים המופלגים, ניתן לראות כי רבים מהם לא נולדו עם כפית זהב בפה. הרעב להצלחה והיכולת לתמרן ולאלתר הטבועה בדנ"א הישראלי, סייעו להם בהפיכתם לאנשי עסקים מובילים, החל מיצחק תשובה שקנה את מלון פלאזה בניו יורק בעזרת הרצון להוכיח את עצמך, יכולת האלתור, יוזמה וחוצפה ישראלית. לב לבייב אשר השתלט על מוסקבה ונלחם בתאגיד דה בירס ועד למשפחות מבוססות ותיקות יותר כמו שטראוס, מוזס, דנקנר ושנידמן אשר רובן התחילו את עסקיהן כאן בישראל בסמוך לקום המדינה".



"עם זאת, היו שירדו בדירוג שלנו. אחד מאלה הוא בועז איתן כאשר סייפן, החברה שהקים, נחשבה להבטחה גדולה, אך אכזבה את המשקיעים ומנייתה קרסה ולקחה עימה כמעט 200 מיליון דולר משווייה של משפחת איתן. אבל המפסיד הגדול של השנה הוא אלי רייפמן, שהחברה שייסד, אמבלייז, עברה עוד שנה של הפסדים ורייפמן יצא מרשימת 500 העשירים".



סקר מיוחד, שנערך ע"י חברת המחקר מידע שיווקי סי.איי עבור מגזין TheMarker, בדק עד כמה הציבור בישראל מכיר את המיליארדרים במשק ומי מהם נתפס כבעל התרומה הגדולה ביותר לחברה. מתוצאות הסקר עולה כי ארקדי גיאדמק ניצב בראש הרשימה כאשר 94% מהציבור מכירים אותו ו- 45% חושבים שהוא המיליארדר שתורם הכי הרבה לחברה. שרי אריסון ולב לבייב מוכרים אף הם בציבור 88% ו- 85% בהתאמה. לבייב זוכה גם להערכה מ- 18% מהציבור שרואים בן מודל לחיקוי לעומת 8% מהציבור שרואים באריסון מודל כזה.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח