אחד הטרנדים הקולינריים הבולטים בשנת 2015 הינו שווקי האיכרים, המבשרים על כך שהם כאן בכדי להישאר ולשנות את הרגלי הצריכה שלנו.
לא עוד קנייה מתווכת בסופר, בסופה החקלאי נשאר עם רווח זעום על הסחורה עליה עמל, והצרכן שנשאר עם סחורה שבהרבה מקרים איננה טרייה והוא אינו יודע מהיכן הגיעה.
המסעדנית והיזמית הקולינרית המובילה לימור אורן ( מנכ"לית ג'ירף ומנכ"לית ג'פניקה, הקימה את TYO, מקימה את ניטאן תאי) ובן זוגה עודד שהרבני יועץ מס ,משפטן וסוחר ירקות מזה 20 שנה , ישיקו במהלך חודש יולי את "ריחות וטעמים", שוק איכרים חדש, בקונספט ייחודי, באזור המוסכים המתפתח והמדובר ברמת השרון. בהקמת השוק החדש, המשתרע על פני כ- 300 מ"ר, הושקעו כ-1,000,000 ₪ והוא מיועד להיות השוק הראשון מבין רשת שווקי איכרים עם קונספט ייחודי שיוקמו במהלך השנים הקרובות בערים שונות ברחבי הארץ.
"ריחות וטעמים" נבנה במודל ייחודי המשלב השראות משווקי האיכרים בתאילנד, רומא, ברצלונה, לונדון ואף שוק לוינסקי בתל אביב וחנויות המתמחות במזון איכותי וביתי והכל תחת קורת גג אחת. השוק יפעל תחת המוטו "כמה שיותר קרוב לאדמה, כמה שיותר קרוב ליצרן, כמה שיותר קרוב לטבע" ובהתאם, יבנו כלל החללים והדוכנים ב"ריחות וטעמים" מעץ ממוחזר ויציע בניגוד לשווקי האיכרים האחרים, תוצרת חקלאית מגוונות, במחירים הוגנים, ללא פערי תיווך. השוק יכלול למעלה מ-1000 מוצרים , דוכנים וברים של אוכל.
"ריחות וטעמים" יציע בכל יום חוויה קולינרית מרגשת של טעמים, צבעים וריחות שיכללו מגוון ארוחות בוקר וצהריים במתכונת של דוכן שוק ( בר חופשי), שכל מרכיביהן יבוססו מעל התוצרת הטרייה באותו היום בשוק.
בין היתר יוקם בו לראשונה בישראל אזור גידול הידרופוני לקטיף במקום, דוכני פירות וירקות, מחלקת תבלינים, מחלקת חמוצים ,מחלקת יין, מחלקת שמנים, מחלקת טחינה וחלווה, מחלקת עוגות ועוגיות, מחלקת שימורים, מחלקת קטניות, גבינות , עמדת שייקים , עגלת פירות חתוכים, מחלקת ריבות תוצרת בית ועוד. השוק מתוכנן בהמשך דרכו גם לפעול כשוק לילה ( יתחיל בימי חמישי )ולשלב הופעות מוזיקה עם הפתעות קולינריות מתחלפות, סדנאות שף למבוגרים וילדים, אירוח שפים מובילים ועוד.