שוק הגלידות נפגע מהמיתון: מכירות הגלידה יסתכמו השנה בכ-1 מיליארד שקל

כלכלני חברת דן אנד ברדסטריט מעריכים, כי מכירות הגלידות בישראל ינועו השנה בין 950 מיליון שקל למיליארד שקל. מדובר בירידה קלה במכירות לעומת השנה שעברה. בחברה אומרים כי בשנים האחרונות שיעורי הצמיחה הממוצעים בענף עמדו על 6%-4%.



לפי גורמים בענף הגלידות, למיתון במשק תהיה השפעה על שוק הגלידות, והצרכן הישראלי יצמצם את הביקושים למותגי גלידה יוקרתיים ויגדיל ביקוש למוצרים פשוטים יותר.



לדברי כלכלני דן אנד ברדסטריט, חברת שטראוס היא היצרנית העיקרית בשוק הגלידות, והיא מייצרת כמחצית מכלל הגלידות הנמכרות בישראל. השחקנית השנייה בגודלה היא נסטלה, המייצרת כשליש מכלל הגלידות. השלישית בגודלה היא חברת פלדמן, ואחריה יצרנים אחרים קטנים יחסית.



עוד עולה מהנתונים שמפרסמת דן אנד ברדסטריט, כי שליש ממכירות הגלידה בישראל מתבצעות ב"שוק המבורקד", דהיינו ברשתות השיווק השונות. מחצית נוספת מסך המכירות מתבצעות ב"שוק האימפולס", כלומר גלידריות, פיצוציות וקיוסקים, ושאר המכירות מתבצעות במקומות כמו בתי קפה, מסעדות וכו'.



לפי ההערכות החברה, שוק הגלידות בישראל מעסיק ישירות כ-8,000 עובדים בתחום הייצור ועוד 4,000 בגלידריות שונות. "בעשור האחרון גדלו מכירות הגלידה בישראל בכ-420%", אומרים בדן אנד ברדסטריט, "רק בקיץ אוכלים בישראל בממוצע כ-20 מיליון ליטרים של גלידה. מהשוואה בינלאומית עולה, כי הישראלי צורך בממוצע כ-8 ליטרים גלידה בשנה, בעוד שעמיתו האירופאי צורך יותר, כ-15 ליטר בשנה, חרף הבדלי מזג האוויר. האמריקאים נחשבים לצרכני הגלידה הגדולים ביותר – עם צריכה שנתית ממוצעת של 20 ליטר גלידה לנפש".



עוד אומרים בדן אנד ברדסטריט, כי הסיכון העסקי (מדד הסיכון של דן אנד ברדסטריט מודד את יכולת השרידות העסקית של חברה/עסק – עמידה בהתחייבויות) בשוק הגלידות נחלק לשניים. בתחום הייצור, הסיכון הוא נמוך יחסית ועומד על פחות מהממוצע הכללי במשק (העומד על 15.2%). לעומת זאת, בתחום השיווק הקמעונאי התמונה שונה והסיכון העסקי גבוה יחסית.



מנתוני דן אנד ברדסטריט עולה כי כל גלידריה רביעית נמצאת בסיכון גבוה (25% מהגלדריות נמצאות ברמת סיכון גבוהה).



"המיתון הכלכלי פגע בענפים הפועלים בתחום המזון והוביל לסגירתם של בתי קפה ומסעדות. עובדה זו פגעה גם בצריכת הגלידות ותוצרי הנלווה והשפיעה לרעה על רמת הסיכון בענף", אומרים בדן אנד ברדסטריט.



עם זאת, אומרים כלכלני החברה, מוסר התשלומים בענף הגלידות נמצא ברמה גבוהה יחסית לכלל המשק, הן בתחום הייצור והן בקרב הגלידריות. כ-10% מכלל העסקאות הקשורות לייצור גלידות משולמות בפיגור וכ-13% מהעסקאות בתחום המכירות הקמעונאיות משולמות בפיגור. מספרים אלה נמוכים בהרבה מהממוצע הכללי במשק.

Allmarketing ו- D&B מעניקים לגולשים פתרונות מגוונים עבור מנהלי שיווק ומכירות.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח