חברת מערכות האלומיניום – אקסטל, חוברת לשיתוף פעולה נרחב עם אתר Saf. אקסטל תעמיד לרשות האתר, מאגר שרטוטים מקצועי ומקיף אודות כל מערכות האלומיניום ופרטי חיבור לבנין, לטובת קהילת האדריכלים בישראל.
אתר Saf הינו התאגדות של מספר משרדי אדריכלים, המוכר והגדול שבהם א.ב. תכנון, שיצרו מאגר מידע לשימוש משותף. במקום שכל אדריכל יחזיק ארון עמוס בניירות,דיסקים מעלי אבק במגירה וקטלוגים שמוקמו במדף הלא נכון – הם מחזקים יחד ספריה אלקטרונית מרוכזת ומנוע חיפוש. על גבי תשתית מנוע ויקיפדיה, הזינו המשרדים השותפים את הספריות האלקטרוניות שלהם: פרטי בנין, קטלוגים, בלוקים לשרטוט, פונטים, כמעט כל דבר שאדריכל זקוק בעבודתו המקצועית.
המיזם התחיל כתחביב של אדריכל בשם יובל כרמי אך התרחב וכולל כיום צוות של חמישה עורכים וכמאה משרדי תכנון רשומים. מספר גדול בהרבה של מתכננים, מעצבים וסטודנטים משתמשים בו ללא רישום. פרויקט Saf משתמש למעשה במודל מתקדם יותר מזה של ויקיפדיה. הצורך להיות אמינים ככל האפשר, הביא למינוי עורכי תוכן. כמו כל המשתמשים, גם העורכים הם אדריכלים העוסקים בנושא בהתנדבות, אך הם מזוהים וניתנות להם הרשאות מורחבות למחיקה ועריכה.
הצורך המקצועי בשיתוף של אדריכלים, מאפשר מתן פידבקים מקצועיים והערות בונות לכל פרויקט. האתר כולל כבר כ 9,000 דפי מידע ומדי חודש נכנסים אליו מעל ל 18,000 גולשים. מדובר בתעבורה מרשימה בהתחשב בכך שזהו אתר לאנשי מקצוע בלבד ולא לקהל הרחב.
בסופו של דבר הפרויקט מצליח מאחר והאינטרס של כל הגורמים משותף. חברות מסחריות כדוגמת אקסטל רוצות להציג את המוצרים שלהם ברמה הגבוהה הנדרשת ושותפי הפרויקט, האדריכלים, מעוניינים למצוא אותם. מיזם Saf מהווה בסך הכל את הספרייה, את המדף עליו הכל מונח. יתרונו הוא בהיותו מדף מאד מאורגן ויעיל.
יובל כרמי, אדריכל ומקים האתר מוסיף: "להרים פרויקט שיתופי כזה פשוט ממלא אותי גאווה, זה כמו לראות בניין שתכננת הולך ונבנה והנה אתה מסתובב בו וזה נראה כמו שחשבת. ההתחלה לא הייתה קלה, לאדריכלים הייתה נטיה להסתיר את המידע אצלם ולקח להם זמן להבין את היתרונות ברמת העדכון והנגישות שקהילה יכולה לספק. מהצד השני היה צריך גם לשכנע חברות מסחריות להשתתף באתר מבלי שיקבלו בלעדיות או אפילו באנר פרסומת. נדרשו התמדה והשקעה של זמן אבל בסופו של דבר כל האדריכלים נהנים מהספריה הענקית הזו וזה כיף גדול."