מנתוני מדד הסיכון המשולב של BdiCoface לסיכום שנת 2009 עולה כי, השיעור הממוצע של הענפים שדורגו ברמות סיכון גבוהות במיוחד עמד ב- 2009 על כ-8.6%, עלייה לעומת שנת 2008 בה עמד השיעור הממוצע על כ-4%.
ואילו, השיעור הממוצע של הענפים שסווגו ברמות הסיכון הגבוהות מהממוצע עמד ב- 2009 על 70.8%, ירידה בהשוואה לכ- 71.3% בשנת 2008. השיעור הממוצע של הענפים המסווגים ברמות הסיכון הבינוניות עמד בשנת 2009 על כ- 20.6%, ירידה לעומת שיעור ממוצע של כ-24.7%% בשנת 2008.
עליה בשיעור הכישלונות העסקיים
מבדיקת ענפים נבחרים במשק בתקופת המיתון (אוגוסט 2008 ועד אוגוסט 2009) לעומת התקופה המקבילה אשתקד עולה כי חלה עלייה בכישלונות העסקיים במשק. כלכלני BdiCoface מציינים כי, בין הענפים הבולטים בכישלונות העסקיים, ענף החקלאות עם עלייה של כ- 31% בכישלונות העסקיים, ענף ההובלות אשר רשם עלייה של כ- 27% וענף האופנה עם עלייה של כ- 35% בכישלונות עסקיים.
דירוג הסיכון של המשק בחודש דצמבר
על-פי מדד הסיכון המשולב של BdiCoface, בחודש דצמבר עמד מדד הסיכון העסקי על רמה של 6.14, ללא שינוי לעומת חודש נובמבר. כלכלני BdiCoface מציינים כי דירוג הסיכון של המשק ממשיך להיות גבוה מן הממוצע גם החודש. מגמת התאוששתו של המשק מהמשבר הכלכלי נמשכה גם החודש, ובאה לידי ביטוי ביציבותו של מדד הסיכון בחודש דצמבר, כמו כן, 15 ענפים, מכלל הענפים שנבחנו החודש עמדו ברמת סיכון בינונית, זאת לעומת 8 ענפים בלבד אשר דורגו ברמת סיכון זו בחודש הקודם,
|
|
|
|
|
|
רוב החברות במשק דורגו בדצמבר ברמת סיכון בינונית
על-פי נתוניBdiCoface כ-23.13% מהחברות והעסקים דורגו ברמות הסיכון הגבוהות והמסוכנות (דירוגי סיכון 9 ו-10), ירידה בהשוואה לחודש שעבר (23.44%). לחברות ועסקים אלה בעיות קשות בתזרים המזומנים, חשבון או חשבונות מוגבלים בבנק ישראל, דיווחים חוזרים ונשנים על שיקים חוזרים, ירידות חדות בהכנסות או ברווחיות, או מעברים חדים וקיצוניים מרווח להפסד. רמת הקשיים של חברות ועסקים אלו, על-פי הניסיון שצברו כלכלני BdiCoface, היא גבוהה באופן המאיים על המשך פעילותם בטווח של השנה עד השנתיים הקרובות.
הענפים החזקים והבטוחים ביותר
ענף תעשיית הכימיקלים מוביל החודש את רשימת הענפים החזקים והבטוחים, לאחר שרשם הטבה של 8.7% ביחס לחודש שעבר. סיכונו העסקי של הענף עמד החודש על 4.75.
ענף תעשיית מתכת הגיע החודש למקום השני ברשימת הענפים החזקים ביותר ורמת הסיכון בו עמדה על 5.16.
למקום השלישי ברשימת הענפים החזקים והבטוחים הגיע החודש ענף תעשיית נייר וקרטון בו עמד מדד סיכון החודש על 5.50.
ענף תעשיית מזון ומשקאות הגיע החודש למקום הרביעי, עם מדד סיכון אשר עמד החודש על 5.63.
הענפים החלשים והמסוכנים ביותר
למקום הראשון בדירוג הענפים החלשים והמסוכנים הגיע החודש ענף המסעדות ובתי הקפה. דירוגו העסקי של הענף עמד החודש על 7.35 (לעומת 7.18 בחודש שעבר).
ענף שירותי הובלות- הובלה יבשתית הגיע החודש למקום השני בדרוג הענפים החלשים והמסוכנים ביותר ומדד הסיכון בו עמד על 7.13.
ענף התיירות ובתי המלון רשם הטבה החודש ודורג במקום השלישי ברשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר. סיכונו העסקי של הענף עמד על 6.88 (לעומת 7.08 בחודש נובמבר).
למקום הרביעי ברשימת הענפים החלשים והמסוכנים ביותר הגיע ענף הבנייה עם רמת סיכון שעמדה על 6.77 החודש, הרעה ביחס לחודש הקודם (6.69).
ענף תעשיות ייצור שונות רשם את השיפור המשמעותי ביותר בדרוג סיכונו העסקי שעמד החודש על 5.81, בהשוואה לשנה הקודמת (6.91). בחודש דצמבר רשם הענף הטבה בשיעור של כ- 15.9% בהשוואה לדצמבר אשתקד.
הענף שמצבו הורע בצורה המשמעותית ביותר בהשוואה לשנה שעברה הוא תעשיית קוסמטיקה, פרמצבטיקה ודטרגנטים אשר רשם הרעה של כ- 14.1% ביחס לדצמבר אשתקד. סיכונו העסקי של הענף עמד החודש על 6.30.