חברות האינטרנט יחויבו להציע על חשבונם תוכנות חסימה לאתרים בלתי מתאימים לילדים שר התקשורת, אריאל אטיאס, אמר את הדברים במסגרת כנס באר שבע לשלום הילד, שנערך באוניברסיטת בן-גוריון בנגב. על פי הצעת החוק, האחריות תהיה על כתפי חברות האינטרנט ועל חשבונן, כאשר כל לקוח יקבל הודעה הנוגעת לסינון אתרים פוגעניים ורק לאחר בקשתו המפורשת, ייפתחו שלל האתרים בפניו. בשבוע הבא, עולה הצעה זו על שולחן הכנסת, לאחר שעברה פה אחד בקריאה טרומית.
מחקר שנעשה באוניברסיטת תל אביב חשף כי כ-60% מהילדים בישראל גולשים באתרים פורנוגראפיים. כמעט למחציתם ישנו מחשב בחדרם הפרטי. קיימים מיליוני אתרים של פורנוגרפיה. השר אטיאס התייחס לנתונים אלו ואמר כי מדובר בנתונים מזעזעים. "האחריות לגלישה היא עלינו, ההורים, המחוקקים, החברה", אמר השר.
בהתייחסו לטענה כי האחריות למנוע גלישה של ילדים לאתרים לא ראויים צריכה להיות של ההורים בלבד, אמר השר אטיאס:"ישנה אחריות של ההורים לשמור על בטיחות בדרכים. אז מה? אין אכיפה, משטרה, דו"חות? – אין להסיר אחריות ממשלתית מנושא חשוב זה".
השר אטיאס הוסיף ואמר כי מונתה וועדה שתעסוק בחבילות המוצעות לציבור על ידי חברות הלוויין והכבלים. לטענתו, יש משפחות שאינן מעוניינות בחלק מהערוצים המוצעים בחבילה, ויכולת הקביעה של החבילות צריכה להיות בידי הצרכן ולא בידי החברות עצמן.
בהתייחסה להופעת ילדים בטלוויזיה ובאמצעי תקשורת נוספים, יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, נורית דבוש, אמרה כי משרד התמ"ת נותן היתרים לתעסוקת ילדים, אולם הדבר אינו מוריד מאחריות ההורים. זאת ועוד, ישנה חשיבות רבה לאכיפה בתחום. החקיקה אינה מספקת, והאכיפה בתחום אינה בנמצא.
אחראי תכניות מועדפות לגיוון תרבותי- חברתי מטעם "קשת", אודי לאון, הגיב לדברים ואמר כי האחריות בראש ובראשונה להשתתפות של ילדים נמצאת אצל ההורים, אולם ההורים עצמם מצויים תחת השפעת ה"יצר הרע" של הטלוויזיה, ולכן יש לעזור להם על ידי יועצים חיצוניים בקבלת החלטות.
מנחה ערוץ הילדים, קובי מחט, כינה את דבריו של לאון "צביעות" שכן כחלק מהמערכת יש למר לאון יכולת לשנות ולהשפיע.
בתמונה: שר התקשורת, אריאל אטיאס, מדבר בכנס. מימינו, יו"ר הרשות השנייה לטלוויזיה ולרדיו, נורית דבוש.