24% מהקוסמטיקאיות נמצאות בתל-אביב והמרכז לעומת פחות מ – 6.5% בירושלים

שוק הקוסמטיקאיות ומכוני היופי נאמד בכ- 100 מיליון ₪ בשנה. כך עולה מסקירה שערכה CIA – קרדיט אינפורמיישן אסוסייאשן מקבוצת גאון שוקי הון.על פי הסקירה עולה כי בשוק פועלות כ- 7000 קוסמטיקאיות מורשות אלפי קוסמטיקאיות הפועלות ללא רישיון משרד הבריאות. כמו כן פועלים בארץ כ – 300 מכוני יופי.



סקירה זו ועוד רבות אחרות ניתן לרכוש באתר Allmarketing.


https://www.allmarketing.co.il/Index.asp?CategoryID=218



עוד עולה מהסקירה שערכה החברה המתמחה במוסר תשלומים צרכני ועסקי כי ת"א רבתי היא העיר המובילה במספר הקוסמטיקאיות הפועלות בה. כ- 25% מהקוסמטיקאיות בארץ וכ- 54% ממכוני היופי פועלים בת"א וערי המרכז. גם בחיפה ובשרון אחוז הקוסמטיקאיות גבוה יחסית ונאמד בכ- 17% בממוצע. לעומת זאת, בירושלים אחוז הקוסמטיקאיות ומכוני היופי נמוך מאוד. רק 6.4% מהקוסמטיקאיות ו-10% ממכוני היופי פועלים בבירה. ב –CIA מעריכים כי הסיבה העיקרית לכך היא שהמגזר החרדי, המאכלס אזורים נרחבים בירושלים, הוא בעל מודעות נמוכה לטיפוח וטיפולי יופי. רוב הנשים לא רואות צורך להשתמש באנשי מקצוע כדי להוריד שיער מיותר או להתפנק בטיפולי יופי אחרים.



על פי סקירת CIA עולה הקוסמטיקאיות מציעות מגוון רחב של טיפולים, כאשר הטיפולים הנפוצים ביותר הם פדיקור, מניקור, מריטת שערות ושעווה. מחיר הטיפול נקבע בד"כ על פי משך הטיפול וכמות החומר הנדרשת בו. המחיר לטיפול פנים שאורכו הממוצע הוא כ- 120 דקות, נע בין 150-230 ₪. המחיר למניקור שאורכו הממוצע הוא בין 15-20 דקות הוא 30 ₪ בממוצע ומחירו של טיפול מריטת שערות בשעווה שאורכו כ- 40 דקות הוא כ- 80 ₪. טיפולים נוספים אותם מציעות הקוסמטיקאיות, אם כי הם הפחות נפוצים, הם איפור, טיפולי פנים מיוחדים, עיסויי גוף ופנים. הקוסמטיקאיות מוכרות גם תכשירים קוסמטיים ומוצרי איפור. הרווח הגולמי ממכירת תכשירים קוסמטיים הינו כ-40%. בתחום מוצרי האיפור הרווח נמוך הרבה יותר.



כלכלני CIA מציינים עוד כי שוק הקוסמטיקאיות פרוץ לחלוטין ואחוזים ניכרים מהעוסקות בתחום עושות זאת ללא רישיון משרד הבריאות. משרד הבריאות מעוניין מזה זמן רב להגביר את הפיקוח על הענף לאור העובדה שקוסמטיקאיות רבות אינן נותנות אחריות על טיב הטיפולים וקיימים טיפולים רבים הכרוכים הפעלת מכשירי לייזר ומקורות אור להסרת שיער שבהם אפשרות לגרום למטופלים נזק גופני.


































סוג הטיפול


משך זמן הטיפול המקובל בדקות


מחיר ממוצע בש"ח


טיפול פנים מלא


120


150-230


שעווה – ידיים


20


40


שעווה – רגליים


40


80


בניית ציפורניים


120


160-190


מניקור


15-20


30


פדיקור


30


80






אולי יעניין אותך

16790logo

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

מוקאפ
חנויות ספורט
שולחן קינוחים