למשתמשי האינטרנט די בשבריר שנייה כדי להחליט אם אתר מסוים נראה להם, כך על פי מחקר שערכו ד"ר גיטה לנגארד ועמיתיה מאוניברסיטת קרלטון שבאוטווה, קנדה.
למשתתפי המחקר הוצגו אתרים במשך 50 אלפיות שנייה והם התבקשו לדרג אותם בהתאם למראה החיצוני. התוצאות לא השתנו גם לאחר שהאתרים הוצגו להם במשך פרק זמן ארוך יותר. "המשמעות היא שלמעצבי האתרים יש בדיוק 50 אלפיות שנייה כדי לקסום למשתמשים", קובע המחקר.
ביל פון היפל, פרופסור לפסיכולוגיה מהאוניברסיטה של ניו סאות' וולש, אומר שהתוצאות "מרשימות ביותר", משום שבחמישים אלפיות שנייה ניתן לקרוא בקושי מילה אחת, לא כל שכן להעריך אתר שלם. "נראה שמדובר בעיקר בהחלטה רגשית ולא רציונלית"
מוסיף פון היפל, שמעריך כי מדובר בגרסה מודרנית של מנגנון שסייע לאדם, בשלבים מוקדמים יותר של האבולוציה, להגיב במהירות למצבים מסוכנים. לדברי פון היפל, משקף המחקר תופעה שנקראת "אפקט הלו", במסגרתה משפיע הרושם הראשוני על השיפוט בהמשך. "אנו ממהרים לשפוט על סמך הרושם הראשוני, שבא לידי ביטוי גם בשיפוט השקול יותר לכאורה שבהמשך".
סו ברג'ס, חוקרת מאוסטרליה שבוחנת שימושיות של אתרי אינטרנט ומשמשת כמרצה בכירה לניהול מידע בטכניון של סידני, מכנה את הממצאים "חדשות רעות למי שמקווים לפרסם מידע. אין ספר שאנשים ממהרים לשפוט אתרי אינטרנט ומחליטים במהירות רבה אם להוסיף ולגלוש באתר". לדבריה, השיפוט של אתרי האינטרנט מתבסס על צבע, תנועה ואינטראקטיביות, והמידע עצמו נמצא רק במקום השני. ברג'ס חוששת שהאינטרנט פוגע ביכולת של מי שמסתגלים אליו להתרכז במשך פרקי זמן ארוכים. "המידע כה רב, ותמיד אפשר ללחוץ על קישור כדי לראות מה מסתתר מאחוריו".