55% מתכוונים לנהל מו"מ על תנאי ההעסקה בשנה הקרובה. 13% מצפים מהבוס ליזום שיחה שכזו

סקר שערך האתר AllJobs, לקראת תחילת שנת 2007, שאל את הגולשים האם הם מתכוונים לנצל את השנה החדשה ולנהל במהלכה מו"מ על שיפור תנאי ההעסקה במקום העבודה. יותר ממחצית מהמשיבים לשאלה הצהירו כי הם מתכוונים ליזום שיחה עם הבוס לגבי שיפור התנאים במהלך 2007. "אם אכן המשיבים יעמדו במלה" שלהם ויפנו למעסיק בדרישה לשיפור התנאים, עבור רוב המעסיקים במשק צפוי להיות חורף חם…", מסרה רויטל הנדלר- שבדרון, מנכ"לית AllJobs.



לעומת אותם 55% שהצהירו כי ידרשו שיפור בתנאים, 19% מהעונים הצהירו כי לא ינהלו מו"מ שכזה מתוך אמונה כי ממילא ייענו בשלילה לדרישתם. הנדלר טוענת כי "ייתכן ואלו שמניחים כי ייענו בשלילה, חסרי ביטחון, לאו דווקא בצדק, משום שהשוק בהתעוררות והאופציות לשדרוג הקריירה גבוהות. אחת ההמלצות שלי היא, לבחון כמה שיותר אופציות שהשוק מציע, ולבדוק האם השכר לתפקיד בשוק עלה. לפני שסוגרים, חשוב לבחון את כל ההזדמנויות, כי זו תקופה נהדרת למצוא מקום עבודה שיוכל לקדם אתכם בשנים הקרובות."



תוצאות נוספות שנמצאו: 13% מהמשיבים הצהירו כי לא ייגשו אל הבוס ויבקשו העלאה כי הם מצפים מהבוס שייעשה זאת, ואילו 11% מהמשיבים נהנים מדיוני שכר קבועים. "דיוני שכר קבועים יכולים בהחלט להשרות אווירה של שקט במשרד ו'להרגיע' את העובדים. מצד שני אין מה להתבייש ולהמתין לבוסים- אם אתם חושבים שמגיעה לכם העלאה או שיפור של החוזה בכלל אל תחכו לבוס- בכלל לא בטוח שהוא חושב על כך, במיוחד אם כמות האנשים שתחתיו גדולה" אומרת הנדלר שבדרון ומוסיפה: "רק בגלל שהבוס לא ניגש אליכם והציע לכם עוד כסף זה לא אומר שלא מגיעה לכם העלאה".



כמה טיפים חשובים לניהול מו"מ להעלאת תנאי ההעסקה (באדיבות אתר AllJobs):



1. כדאי להצמיד שיחת שכר לשיחת ביצועים. אם הבוס שלכם לא מצא לנכון לקיים אתכם שיחת ביצועים בעצמו, בקשו ממנו לדעת מה דעתו על העבודה שלכם, הראו לו שחשוב לכם, שהוא יהיה מרוצה, ואם הציע לכם מקצה שיפורים, וודאו שאתם משפרים, לפני שתגיעו לשיחת השכר. לאחר שוידאתם שמרוצים מכם, הגיע הזמן לבקש כי המשכורת תשקף את הביצועים.



2. אל תנקבו בסכום. דברו במונחים של "העלאה משמעותית", "כזו שתשקף את רמת הביצועים שלי", "כזו שתשקף את השיפור שחל בעבודה שלי."



3. אם כבר אומרים סכום – לא לומר טווח סכומים אלא לנקוב סכום מדויק (במקרה הזה, בניגוד לעובד חדש שרק נכנס לחברה, לא יוותרו עליך רק בגלל הסכום שתנקוב).



4. חשוב לעשות שיעורי בית – בדוק מה השכר הממוצע במשק לתפקידך, דע מה מקובל בארגון, וודא שאתה לא מחליט מה השכר הנכון לך לפי סיפורים ששמעת, אלא ברר בדיוק ועם מספר גדול ככל הניתן של אנשים, מה השכר המקובל עבור משרה כזו. קח בחשבון את מצב העסק, את הרגישות הארגונית (מה מקובל בארגון שלך – יש ארגונים שהמדיניות שלהם היא לא לעלות יותר מ-5% בשנה), אל תפתח ציפיות שהן לא רלוונטיות למציאות.



5. הפתרון היצירתי – במקרים מסוימים, אם הודיעו לך, כי אין אפשרות לעלות את שכרך, תוכל להציע "פתרונות יצירתיים" לתת לך תמורה המשקפת את השיפור שלך, כמו למשל, הגדלת חודשי ההתראה מראש, הגדלת ימי חופש, תקופת הסתגלות (מתאים לתפקידים בכירים בלבד), הוצאות פלאפון ועוד – כאן צריך להיות יצירתיים ולחשוב על win-win עם המעסיק. לפעמים יותר קל למעסיק לתת הטבות משכר, כי הטבות קשה להשוות בין עובדים. מצד שני, לפעמים שיחה על הטבות עלולה להיות קטנונית – שימו לב לא להיגרר לקטנוניות ולהשאיר למעסיק להציע את הפרטים עצמם.



והכי חשוב אם לא תבקש – לא תקבל! גם אם אתה מרגיש חוסר נעימות בשיחת השכר, עדיף חצי שעה של חוסר נעימות, מאשר המשך עבודה עם מטען ותחושה שדופקים אותך.

אולי יעניין אותך

 וקס צילום עדו לביא (Large)
 צוואר הרחם - האגודה למלחמה בסרטן
 חיים בריא מפחית משמעותית את הסיכון לסרטן - תמונה אילוסטרציה - האגודה למלחמה בסרטן-022
cpgr-sm-key-visual-1920x1080

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח