היום ב-16:30 בבית IBM ייערך כנס של עמותת אשנב הפועלת לשימוש נכון באינטרנט. בכנס ידונו בתוצאות מחקר העוסק בשמירה על פרטיות ילדים ברשת – המידע הנאסף עליהם והשימוש בו. בכנס יקראו לנסח אמנה עם מנהלי האתרים שתסדיר באופן עצמאי את השימוש במידע פרטי של ילדים ולהגביר את ההסברה ההורית על הסכנות הטמונות ברשת.
במחקר נבדקו 32 האתרים החזקים ביותר בישראל בקרב ילדים מתוך רשימת 100 האתרים הגדולים בישראל (לפי אלקסה). רק 4 מהם ביקשו את הסכמת ההורים להעברת פרטי קטינים. רק 9 אתרים, 28% לא דורשים הרשמה. זה אומר שרק 40% מהאתרים בישראל עומדים בקנה אחד עם החוק ודורשים הסכמת הורים או לא אוספים מידע.
17 אתרים, 53%, דרשו את כתובת הדואל. 14 אתרים, 43%, דרשו תאריך לידה. 9. ביקשו שם מלא של הילד. 6 ביקשו טלפון ותמונה. 4 ביקשו את כתובת הבית.
מתוך האתרים הדורשים הרשמה 73% ביקשו כתובת דואל, 60% ביקשו תאריך לידה, 40% ביקשו שם מלא.
בגדול – 60% מהאתרים לא מבקשים הסכמה מפורשת של ההורים.
דויד פרידמן, סמנכ"ל דומיין דה נט, ישתתף הערב בפאנל בנושא המחקר אמר כי: "יש בעיה עם העובדה כי חוק הגנת הפרטיות בישראל אינו מדבר בפירוש על מידע הנוגע לקטינים. צריך לפעול לעדכון החקיקה הקיימת ובמקביל להעלאת המודעות לתקנות הקיימות. לפי המחקר של עו"ד קלינגר, למעלה מ-60% מהאתרים פוגעים בצורה זו או אחרת בפרטיות הילדים ולא דורשים את אישור ההורים להעברת המידע. זה מעיד על רמת מודעות נמוכה מאוד בקרב חברות עסקיות. חשוב לציין, כי אלו לא פועל דווקא במזיד, אלא מתוך חוסר מודעות".