נתוני סקר TGI בוגרים גל 2 2010 (המשקפים את התקופה יולי – דצמבר 2010), שפורסמו היום, מצביעים על המשך מגמת עלייה בשיעור החשיפה של ישראל היום מ-35.2% בינואר-יוני 2010 ל-37.4% ביולי-דצמבר 2010, נתון הממקם את העיתון בראש טבלת דרוג קריאת עיתונים בישראל. יש לציין כי הפער בין שעור החשיפה של "ישראל היום" ל"ידיעות אחרונות" [חשיפה של 34.9% ביולי – דצמבר 2010] אינו מובהק סטטיסטית. במקביל נמשכת מגמת התחזקות "ישראל היום" בגיליון סוף שבוע שעלה במהלך 2010 מ-25.7% ל-30.3% בין התקופות החצי שנתיות.
איתן כסיף מנכ"ל TNS טלגאל המבצעת את סקר TGI בישראל מבהיר: התחזקות "ישראל היום", בעיקר בסוף שבוע, ממשיכה להשפיע על מגמת הגידול בסה"כ קריאת עיתונים בישראל, תופעה חריגה מהנהוג בעולם לפיה קימת מגמה של ירידה בקריאת העיתונות המודפסת. בשנת 2010 שיעור קריאת עיתונים בסוף שבוע הנו 63.6% לעומת 59.6% ב- 2009 ואילו קריאת עיתוני סוף שבוע, ללא "ישראל היום" ב-2010 הנה 55.5% [ב-2009 ישראל היום טרם הופץ ו/או נמדד]. בימי חול עלתה קריאת עיתונים מ- 60.1% ב-2009 ל- 63.7% ב- 2010 ואילו קריאת עיתונים ללא ישראל היום נשארה ללא שינוי בשיעור של 50.7%.
ברדיו, ניכרת המשכיות מגמת ירידה קלה, אך יציבה, בשיעור ההאזנה לרדיו כאשר ביום חול ממוצע מאזינים כ-74.5% מהאוכלוסייה ב-2010 וזאת לעומת 75.4% ב 2009 ו-76.2% ב-2008. למרות זאת, בתוך 2010 אין שינוי בשיעור ההאזנה הכללית בין יולי-דצמבר (74.4% האזנה ביום חול ממוצע) לעומת ינואר-יוני 2010 (74.5% האזנה ביום חול ממוצע).
כידוע TGI אינו רק סקר מדיה אלא מאגר נתונים רחב העוקב אחר התנהגות צריכה ושירותים וכן פעילויות ועמדות הציבור המשפיעות על סגנון החיים של תושבי ישראל. בהקשר זה ניתן לאפיין התחזקות של מגמה "ירוקה ובריאה" בקרב הציבור שבאה לידי ביטוי בעליה להסכמה בהיגדים כגון " אני מודאג מזיהום הנובע ממכוניות " 56.9% ביולי –דצמבר 2010 לעומת 53.8% בינואר יוני 2010 ובהתאמה תקופתית "כיום אני אוכל יותר אוכל בריא מבעבר" 57.0% לעומת 54.2% , "אני דואג למחזר את בקבוקי הפלסטיק בהם אני משתמש" 62.2% לעומת 57.6% , "אני עושה מאמץ מודע למחזר" 50.8% לעומת 46.2% .
בתחום צריכת מוצרים, בין היתר, יש התחזקות בין שנת 2010 ל- 2009 במוצרים כגון: "משקאות אנרגיה" 23.5% לעומת 21.2% "תה קר" 33.9% לעומת 30.1% "חטיפי גרנולה/דגנים" 52.2% לעומת 47.5% ומנגד ירידה בשימוש של "מרגרינה לבישול / לאפיה – 45.5% לעומת 49.7%, שימוש בתרכיזים 38.4% לעומת 49.7% .