בשכונת עין כרם בירושליםהוקם מלון בוטיק חדש, מלון "אלגרה". המלון הוקם במבנה עתיק והיסטורי הקרוי על שמה של "אלגרה" שאהבתה פרצה גבולות בשלהי המאה ה-20.
מלון "אלגרה" הוקם על-ידי שני יזמים מקוריים ויצירתיים. ישי מלכה (38), תושב הרצליה, איש שיווק ופרסום וגדי דלמן (40), תושב תל אביב, אדריכל, שמשרדו "לבן אדריכלים" תכנן ועיצב את המלון. שני היזמים, בוגרי בצלאל, חיפשו מקום עם שאר רוח להקמת מלון לאירוח ובית לאומנות ונשבו בקסמי המבנה, סיפורו ההיסטורי, הנופים והאווירה של עין כרם. חידוש המבנה ותכנון המלון לפרטיו נעשה מתוך כבוד לסביבה, למבנה המקורי ולרוחו תוך מתן ביטוי לדיאלוג בין ישן וחדש, מזרחי ומודרני, עושר ונוחות.
במלון, ששופץ בהשקעה של כ- 6 מיליון ₪, שבע סוויטות אקסקלוסיביות, כל אחת שונה מרעותה.
בחלל המרכזי של המלון, נמצאת מסעדת המלון Alegra's Kitchen, בה מוגשות הארוחות מעשה ידי השף ירון וינקלר. מדי ערב מוצעת לאורחי המלון חוויה קולינארית מיוחדת ואינטימית, סעודה אשר נוצרת ומוגשת אל מול הסועדים תוך שיחה קולחת ושיתוף בסודות המקצוע. בתפריט ארוחות גורמה בניחוח מקומי בקונספט משתנה על פי עונות השנה, המשקפות את הרי יהודה, עין כרם ורוח המקום עם מיטב התוצרת בשווקים המקומיים ובבוסתן. בארוחה משולבים יינות מובחרים הנבחרים בקפידה ע"י השף והצוות.