הטלוויזיה הקהילתית, שתכניה ותכניותיה משודרים בערוץ 98 בכבלים ובלוויין, עלולה להסגר בשבועות הקרובים בשל סירובם של משרדי התקשורת והאוצר לעמוד במילוי הבטחות המימון לשנת 2012 (3 מיליון ₪ שהינם בגדר הבטחה שלטונית).
עשרות מאנשי התקשורת והכתבים המתנדבים של הטלוויזיה הקהילתית, בהם קשישים ובני נוער, נציגי אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים, נשים, דוברי שפות שונות ועולים העוסקים בתקשורת, יצאו אמש לצמתים מרכזיים ברחבי הארץ – כדי למחות על "הסכנה בסתימת פיות, הפגיעה בחופש הביטוי והשתקת קולו של העם".
הטלוויזיה הקהילתית פועלת בארץ כבר 20 שנה ומעסיקה כ- 10,000 מתנדבים. השידורים מתבצעים באמצעות 200 עמותות בכל רחבי הארץ, אשר תוקצבו בשנים האחרונות באופן סדיר בסך של 30,000 ₪ לעמותה בשנה בלבד! לשם השוואה שעת שידור בערוץ מסחרי מוערכת במאות אלפי ₪. הטלוויזיה הקהילתית מייצרת מדי שנה למעלה מ-17,000 מגזינים בכ- 9,000 שעות שידור בשבוע. התכנים משודרים 24 שעות 7 ימים, בערוץ 98 בכבלים ובלוויין ובמסגרות אחרות. הם כוללים הפקה, עריכה ושידור של אלפי כתבות בכל שנה, המהוות קול אותנטי, מקורי ומקומי המשקף את מכלול הנושאים הקהילתיים והחברתיים בישראל.
לדברי יוחאי רוטנברג, מראשי האגודה הישראלית לתקשורת קהילתית, המפעילה את הטלוויזיה הקהילתית: "מישהו ממשיך לסגור את הברז לתקשורת בישראל – ואין מי שיעצור את התהליך המסוכן הזה. לצערנו, הפעם אלו הם שרי התקשורת והאוצר, שחושבים שמה שקשישים ובני נוער עושים בטלוויזיה הקהילתית הוא לא חשוב ולא נחוץ. אם הגורמים הרלוונטיים לא יתעשתו – תתגבר הסכנה לדמוקרטיה, לחופש הביטוי ולשידור הציבורי בישראל. אם הטלוויזיה הקהילתית תיסגר היא תצטרף למעריב, הארץ, ערוץ 10 ואמצעי תקשורת אחרים הנמצאים בקשיים".
רוטנברג ציין כי יש בניגוד לשרים כחלון ושטייניץ יש שרים שמבינים את חשיבותה של הטלוויזיה הקהילתית, בהם גם השרה אורית נוקד, שבעבר הצהירה כי "לטלוויזיה הקהילתית תפקיד מכריע בבנייתה של חברה ישראלית טובה יותר. התפתחותו של הערוץ הקהילתי מאפשרת ליותר אנשים להתחבר לסביבתם ולקחת חלק פעיל בהתפתחותה".
רוטנברג הוסיף כי הטלוויזיה הקהילתית היא הקול של העם – קול אותנטי, מקורי ומקומי. המתנדבים מפיקים, עורכים ומשדרים אלפי תכניות דוקומנטריות המשקפות את פני החברה בישראל וכתבות בנושאי, בריאות, חינוך, תרבות, מוזיקה, במספר שפות, ותכניות של ועל אנשי בעלי צרכים מיוחדים.
"אנחנו רוצים להמשיך ליצור, לעשות סרטים תיעודיים, סרטים עלילתיים וימי שידור מיוחדים ולהמשיך להביא את קולם של המיעוטים בישראל. אנחנו כלי ביטוי דמוקרטי ייחודי של תושבי מדינת ישראל. אם לא נעצור את תהליך הסגירה היום – לא יוכלו לשמוע אותנו מחר".