רשת ג'וני קריספי של האחים ניר ואופיר דעי, הוקמה לפני שלוש שנים עם סניף ראשון בבאר שבע, ולפני כחצי שנה חנכו ברשת את הסניף השלישי במודל זכיינות ברח' קינג' ג'ורג' בתל אביב.
הקונספט של ג'וני קריספי מבוסס על סנדוויצ'ים קריספיים אשר נאפים במקוםבתנור שיובא במיוחד מאיטליה.
הסניפים החדשים ייפתחו בתחנה המרכזית בב"ש, איזור תעשייה יכין פתח תקווה ופארק המדע רחובות, כולם במודל זכיינות. הסניפים בגודל 60-80 מ"ר כל אחד, ומתחלקים לחוץ ופנים, על העיצוב אחראי האדריכל של הרשת, גד הלפרין. עלות זיכיון עומדת על 120,000 ₪ לסניף אשר מתוכם כ-70,000 ₪ חוזרים אל הזכיין עוד בטרם הפתיחה של הסניף כתקציב: תפעול והקמה, אדריכל, פרסום ושיווק. לאחר קיזוז עלויות אלה עלות הקמה של סניף עומד על כ-300,000 ₪ נוספים בלבד. הרשת גובה מהזכיינות 4% מהמחזור ורק ממחזור מסוים, מה ששם את ג'וני קריספי כעסקה הכי משתלמת לזכיין בישראל, אחוז זה כולל בתוכו עלויות שיווק, יחסי ציבור ולא נגבה עבור הוצאות אלה תשלום נוסף מהזכיינים.