המועצה הישראלית לצרכנות מסכמת שנה ומציגה את השינויים המרכזיים שחלו ב- 2014. המועצה מציינת את שינוי התפיסה שחוזה צרכני אסור שיכבול את הצרכן לנותן השירות לתקופות ארוכות טווח. אם בעבר, מגמה זו החלה בתחום הסלולר, השנה זה המשיך ליחידות נופש ומכוני כושר. שנת 2014 התאפיינה גם בעליית החשיבות של השירות לצרכן. בנוגע לספקי שירות בתחום התקשורת והסלולר, הוכרה החשיבות כי אל לו לצרכן להמתין עד אין סוף לקבלת מענה טלפוני בסיסי. זאת מתוך הגישה שגם זמן הוא כסף, ובמקרי קיצון הוא שווה הרבה כסף לצרכן.
בנוסף מציינת המועצה מספר הליכים משפטיים שהובילו לשינוי בעולם הצרכנות הישראלית:
· פרשת איקיוטק – למעלה מ-100,000 צרכנים קיבלו דרישות תשלום עבור שרותי תוכן, שלא היו מודעים להם. המועצה לצרכנות הגישה תביעה ייצוגית כנגד איקיוטק וכן היתה שותפה להצעת חוק שתגביל משלוח מכתבי עו"ד ללא הוכחת החוב ע"י החברה.
· פרשת אי-דיגיטל – המועצה לצרכנות הגישה תובענה ייצוגית נגד אי-דיגיטל ו אי-קון גרופ בגין סירוב לספק חלקי חילוף למוצרי אייפד ואייפוד, מה שאילץ את הצרכנים לרכוש מוצר אחר או לוותר על התיקון והמכשיר שלהם.
· ביטול התנאים המקפחים של הצרכן בחוזה בבית הדין לחוזים אחידים: המועצה לצרכנות הגישה בקשה לביטול תנאים מקפחים בחוזה האחיד של "מכללת פסגות" וכן התייצבה לצד הצרכנים בתיק אחר, בו ביקש "השטיח המעופף" לאשר את החוזה האחיד, וביקשה לבטל או לשנות מספר גדול של תנאים מקפחים.
בנוסף חוקק חוק העיצומים הכספיים – החל מינואר 2015 תוכל הרשות לסחר הוגן להטיל עיצומים כספיים על חברות ובתי עסק שיעברו על חוק הגנת הצרכן.
ההגינות בכללתה זכתה לתמיכה באמצעות מדד ההגינות שפיתחו המועצה לצרכנות ומינהל מחקר וכלכלה. זהו כלי לציבור הצרכנים בישראל לאמוד את מצב ההגינות בבתי-העסק ובכך לבצע רכישות מושכלות, ולשפר את ההגינות בחיי המסחר בישראל. הגינות הינה התנהלות ישרה ושקופה של עוסק כלפי צרכן בלא לנסות להטעותו או לנצל לרעה את חולשתו או מצוקתו.
מנכ"ל המועצה הישראלית לצרכנות, עו"ד אהוד פלג: "שנת 2014 הייתה שנה עשירה בהתפתחויות צרכניות, ואנו מקווים כי מגמה מבורכת זו תימשך גם בשנת 2014 עם כינונה של כנסת חדשה. עם זאת, מעשרות אלפי התלונות המגיעות למועצה הישראלית לצרכנות ומאבחון של תופעות סדרתיות של פגיעה בצרכנים, צר לנו לקבוע כי רמת ההגינות במגזר העסקי לא השתפרה בשנה האחרונה. מדובר במאפיין החוזר על עצמו בתחומי משק שונים ובאופנים שונים, לפיו שם המשחק הוא ניסיון לגרוף רווחים בלתי הוגנים תוך ניצול תמימותם, אי ידיעתם או מצוקתם של הצרכנים. מול תרבות בלתי מכובדת זו המועצה לצרכנות לא הסתפקה בסיוע לצרכנים בהשבת זכויותיהם מול בתי העסק שפגעו בהם, אלא גם פעלה בחזית רחבה הרבה יותר נגד התופעות הפסולות : היא פיתחה ביחד עם מנהל המחקר והכלכלה במשרד הכלכלה את מדד ההגינות, יזמה הצעות חוק שונות להגברת ההגנה השלטונית וביצעה תחקירים רבים שהציגו לציבור את האופן בו פוגעים בו או מרוויחים שלא בצדק על חשבונו. המועצה גם יזמה עם משרד החינוך תכנית רב שנתית בנושא חינוך להגינות, שתלמד מכתה ג' ועד י"ב, כדי להבטיח את שיפור רמת ההגינות בקרב בעלי העסקים ונותני השירותים של המחר".