אחד תמכור מגוון מוצרים המהווים סל קניות מלא ואלטרנטיבה מלאה למוצרים המקבילים הממותגים והיקרים. באחד ישלם הצרכן עבור התכולה נטו ללא פרמיה עבור "השם" (המותג) ומבלי שיגולם במחיר מימון שטחי מסחר עצומים, אריזה ופרסום. הרשת מחבקת יצרנים וספקים מקומיים קטנים ובינוניים, שאין ביכולתם לקבל שטחי מדף ברשתות אחרות, לצד ייבוא עצמי של מוצרי יסוד ומוצרים ממותגים בייבוא מקביל המאפשרים מכירה במחירים חסרי תקדים וללא תחרות. בכך, מבטיחה אחד מחירים נמוכים בעשרות אחוזים ממחיר השוק כיום.
אחד בחרה עבור הצרכן בכל קטגורית מוצרים את המוצר הנכון המהווה את התמורה ההוגנת ביותר עבור כספו. באחד אין יצרנים שונים לאותו המוצר שכן הרשת לא יוצרת אשליה של מגוון ותחרות מדומים.
לדברי מנכ"ל הרשת, אירי שחר: "הקמתי את הרשת מתוך כוונה להיאבק ביוקר המחיה בישראל באמצעות הוזלה בת עשרות אחוזים של אחת העלויות הכבדות במשקי הבית: רכישת מוצרי מזון. לא צריך לרדת לברלין – הבאנו את ברלין הנה – כי אין לנו ארץ אחרת. כל המוצרים הנמכרים ברשת נבחרו בקפידה, ללא ויתור על איכות וללא פשרה על תקנים ומהווים אלטרנטיבה מלאה למוצרים הממותגים והיקרים. התוכן הוא הקובע לא העטיפה החיצונית. ברשת 'אחד' הצרכן משלם על המוצר נטו ולא מוסיף פרמיה על הפרסום. יקר זו לא ערובה לאיכות. פרסום, שיווק ויחסי ציבור אינם מבטיחים דבר מלבד איתנותו הכלכלית של המפרסם".
אירי שחר (44), לשעבר מנכ"ל פישמן רשתות, החליט לקחת את המחאה החברתית וליישם את המאבק ביוקר המחייה דרך ביצוע. הרעיון העומד מאחורי הקמת אחד קיים בעולם כבר עשרות שנים ברשת המרכולים הגרמנית אלדי (Aldi), המציעה מוצרים של ספקים קטנים לא ממותגים וללא מגוון מוצרים באותה הקטגוריה. בכך מבטיחה אלדי מחירים נמוכים בהרבה ממחירי השוק.
הסניף הראשון של אחד יפתח לקהל הרחב ב-21.1.15 ברעננה ויהווה את יריית הפתיחה לסניפים הבאים. התמחור ברשת מבוסס על מודל EDLP ((Every Day Low Price. המחירים זולים מדי יום, ללא מבצעים, ללא הנחות, ללא נדנדת הפחתות מחיר עבור סל המוצרים טרום החגים והעלאתו ביום שאחרי. מחירי הרשת זהים לכולם, ללא מועדון לקוחות, ללא קבלת קופונים ושוברים וללא פערים הנובעים ממיקום גיאוגרפי.
בנוסף, הרשת אקולוגית וירוקה, החל בבחירת מקררים בעלי דלתות המפחיתים בעשרות אחוזים את זיהום כדור הארץ, תאורות LED בעלות רמת קרינה נמוכה אשר חוסכות בחשמל ומפחיתות קרינה ללקוחות, עגלת העשויות מ- 100% חומרים ממוחזרים, תיקי קניות רב פעמים ורכבים היברידיים למנהלי הסניפים. חיסול תורים – קופות מהירות בעלת מסוע ארוך מאוד המאפשר להעמיס עליו את כל תוכן העגלה, בסיוע אריזה במקום עבור הצרכן, העדר מבצעי קו-קופה, העדר כרטיסי מועדון ושקילת פירות וירקות. בנוסף, כל מחלקות השירות (מוצרי בשר, עוף, דגים, מוצרי חלב, מאפיה) נעלמו ובמקומן קיימים מוצרים בשירות עצמי, טריים וארוזים עבור הצרכנים על בסיס יומי.
ברשת הושם דגש על עיצוב הסניף המאופיין במעברים רחבים, מדפים עמוקים ונמוכים אשר אינם סוגרים על הצרכן ואסתטיקה ברמה גבוה; זול יכול וצריך להיות יפה. כחודשיים לאחר הפתיחה ברעננה יפתח סניף נוסף בנתניה. עד לתום שנת 2015 עתידה רשת אחד לפתוח 4 סניפים ברחבי הארץ.