מדי שבוע נסגרים כ-850 עסקים במשק

אחד האינדיקטורים, שמנבאים בצורה טובה את ההתפתחות הריאלית במשק, הוא כמות העסקים שנוספה נטו למשק. על פי תמונת החודשית של דן אנד ברדסטריט ישראל להערכת החוסן הפיננסי במגזר העסקי עולה תמונת מצב עגומה בנוגע למצב העסקים בישראל.


צח ברקי סמנכ"ל מנהל אגף כלכלה מידע ומחקר בדן אנד ברדסטריט ישראל: "מספר העסקים שנסגרו עלה באופן קונסיסטנטי והגיע בשנת 2015 לשיא של 44.5. מדי שבוע נסגרים כ-850 עסקים במשק, במונחים שנתיים מדובר בכ-44,000 עסקים. מבדיקתנו עולה כי, 50% מהעסקים שנסגרו, נסגרו מסיבת חוסר כדאיות כלכלית; כ-30% מהעסקים שנסגרו, נסגרו כתוצאה מהחלטות עסקיות שגויות וכ-20% נסגרו כתוצאה מקשיים תזרימיים".


תוספת נטו הינה כמות העסקים שנפתחו באותה שנה, פחות כמות העסקים שנסגרו באותה שנה. משנת 2010 עד 2014, מספר העסקים שנפתחו נותר דומה (סביב ה-50 אלף עסקים), בעוד שמספר העסקים שנסגרו עלה באופן קונסיסטנטי והגיע בשנת 2015 לשיא של 44.5 אלף. הירידה בתוספת נטו של עסקים לאורך השנים 2010 עד 2014, מבטאת ירידה בכדאיות הכלכלית בהקמה ובתפעול עסקים. בשנת 2015 חל גידול של כ-8% בהיקף העסקים שנפתחו, לעומת התקופה המקבילה אשתקד, אך מרבית הגידול במספר העסקים שנפתחו מוסברת בעלייה של עוסקים פטורים, שתרומתם הכוללת למשק היא נמוכה.


מאפייני סגירת עסקים
נכון לסוף ינואר 2016, כ-75,000 עסקים מוגדרים ברמת סיכון גבוהה. מספר העסקים המוגדרים ברמת סיכון גבוהה היווה כ-13.5% מסך העסקים הפעילים במשק. כפועל יוצא, מדי שבוע נסגרים כ-850 עסקים במשק, במונחים שנתיים, כ-44,000 עסקים נסגרים. אלו מהווים כ-8% מסך העסקים הפעילים במשק. על מנת לנתח את הסיבות שמובילות לסגירת עסק, בחנו את מאפייני סגירת העסקים. נמצא ש-50% מהעסקים שנסגרו, נסגרו מסיבת חוסר כדאיות כלכלית; כ-30% מהעסקים שנסגרו, נסגרו כתוצאה מהחלטות עסקיות שגויות וכ-20% נסגרו כתוצאה מקשיים תזרימיים.

אולי יעניין אותך

אגם זהבי במילואים - צילום פרטי (1)
רם-ברכה-בעלים-שותף-חברת-MOXIE-צילום-גיל-זבלודובסקי
ללמד נהיגה
ניר שמול - מנכל חברת שניר
עותק של 06

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
מכונה גלידה נינג'ה צילום יחצ
לירון ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח