בעקבות פרסומים בתקשורת על חלקה של חברת אבטחת המידע מעבדת קספרסקי במאמצי ריגול של רוסיה נגד ממשלת ארה"ב, והכרזה של הסנאט האמריקאי על איסור שימוש במוצרי קספרסקי בגופים ממשלתיים, יצאה החברה במהלך לתיקון הפגיעה במוניטין.
3 שבועות לתוך המשבר קספרסקי מכריזה על השקת "יוזמת השקיפות הגלובלית" – Global Transparency Initiative, כחלק מהמחויבות המתמשכת שלה להגנה על לקוחות מפני איומי סייבר, ללא קשר למקור או האיומים או ייעודם. במסגרת היוזמה, מעבדת קספרסקי תעבוד עם קהילת אבטחה המידע ועם בעלי עניין אחרים, כדי לבחון ולאמת את אמינות המוצרים שלה, תהליכים פנימיים ופעילות עסקית. החברה תשיק בנוסף מנגנוני בקרה נוספים, שיאפשרו לחברה להציג כי היא מטפלת בכל בעיית אבטחה במהירות ובצורה יסודית. כחלק מכך, החברה מתכוונת לספק את קוד המקור של התוכנה שלה – כולל עדכוני תוכנה וחוקים לזיהוי איומים – לסקירה של גורמים חיצוניים עצמאיים.
מהחברה נמסר כי "יוזמת השקיפות הגלובלית" מחזקת את המחויבות של החברה לבניית אמון מצד לקוחותיה ושותפיה ושמירה עליו בכל יום. החברה מעולם לא ראתה באמון דבר מובן מאליו, אבל היא רוצה לשאוף לשיפור מתמיד בכל דרך שניתן.
בנוסף להשקת שלבים ראשוניים אלה ביוזמת השקיפות הגלובלית, מעבדת קספרסקי מצפה לפעול יחד עם בעלי עניין וקהילת אבטחת המידע כדי לקבוע את השלבים הבאים ביוזמה והיא מזמינה בעלי עניין לשלוח הצעות.
יוג'ין קספרסקי, יו"ר ומנכ"ל מעבדת קספרסקי, דיבר על הצורך ביוזמה זו: "פיצול בין מדינות באינטרנט לא תורם לאף אחד מלבד לעברייני הסייבר. צמצום שיתוף הפעולה בין מדינות מסייע לחבר'ה הרעים בפעילות שלהם, והשותפות בין המגזר הציבורי לפרטי נפגעת. האינטרנט נוצר כדי לאחד אנשים ולשתף ידע. לאבטחת הסייבר אין גבולות, אבל ניסיונות ליצור גבולות לאומיים בסייבר פוגעים במטרה וחייבים להיפסק. אנו צריכים לבסס מחדש את האמון ביחסים שבין חברות, ממשלות ואזרחים.