התארגנות חדשה של עשרות חקלאים, חברי "גרנות", החלה להפעיל מערכת הפצה עצמאית של שיווק תוצרת חקלאית לשוק המקומי. בשלב הראשון ישווקו החקלאים בעיקר אבוקדו ופירות הדר, ובהמשך יורחב הסל לגידולי שדה ומוצרים נוספים. הסכמי סחר ראשונים נחתמו עם מרבית מהרשתות, בהן שופרסל, רמי לוי, ויקטורי, יוחננוף, מגה, חצי חינם ואחרים, להם החלו החקלאים לשווק תוצרת חקלאית טרייה באופן ישיר. בשלב הראשון מרכזת ההתארגנות את פעילות השיווק של חקלאי גרנות, ובהמשך תורחב הפעילות גם לחקלאים שאינם חלק מהארגון.
תהליך הקמת ההתארגנות החדשה, שתפעל תחת השם "חקלאי גרנות", החל מגיוס צוות להובלת התהליך, כולל מנהל פעילות לשוק המקומי. הותאמה מערכת מחשוב חדשה המחברת בין בתי האריזה לאבוקדו ולהדרים של גרנות ובין מערך השיווק. גובש הסכם הפצה עם התנועה עמק חפר (שבבעלות גרנות) להפצת התוצרת הן לרשתות השיווק והן לשווקים הסיטונאים בארץ, בהתאם להזמנת הלקוח. לאחר השלמת שלב ההתבססות תפעל ההתארגנות החקלאית להרחיב את סל המוצרים לגידולי שדה בהם בצל, אבטיח מלון שום, בטטות ועוד.
לדברי גיורא מרום, מנכ"ל חקלאי גרנות, המהלך משקף את הרצון לקרב את הצרכן לחקלאי ולקחת אחריות על כל שרשרת הערך, משלב הנטיעה וגידול התוצרת, דרך קטיף ואריזת הפרי ועד לצינורות השיווק לצרכן הסופי. "באווירה שנוצרה כיום בשוק, הרווי בתוצרת, חקלאים נאלצים לקחת סיכונים מאוד גדולים ובעת משבר, הם הראשונים להיפגע. ההתארגנות נועדה לקצר תהליכים, לצמצם את פערי התיווך ולהגדיל את רווח החקלאים מהפעילות ובעיקר, לשלוט באיכות התוצרת המגיעה מהשדה לצרכן הסופי".
גרנות הינו ארגון אזורי בבעלותם של 43 קיבוצים ומושבים שיתופיים, השוכנים במרכזה של מדינת ישראל מקיבוץ נחשונים בשרון המזרחי ועד לקיבוץ החותרים שלמורדות הכרמל. באמצעות תאגידים וחברות בת עוסק הארגון בחקלאות, בתעשייה חקלאית, בחיים בקיבוצים ובצרכי המשקים, הקהילות והפרטים. אבוקדו גרנות הינה הפעילות המרכזית של גרנות בתחום הצומח. במסגרת זו גרנות, מלווה, תומכת ומעודדת את המשקים בנטיעת מטעי אבוקדו, בגידולם, באריזתם ובשיווקם בארץ ובעולם.
כיום נחשב אבוקדו גרנות לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם כ-33% מהפרי הנקטף בארץ. כ-35,000 טון פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה מכ- 25,000 דונם של מטעים באזור גרנות. בית האריזה אבוקדו גרנות בו הושקעו בשנים האחרונות מעל 30 מיליון שקלים הינו מהגדולים והמתקדמים בעולם וממוקם באזור התעשייה הצמוד לקיבוץ גן שמואל. כ- 70% מהתוצרת מיועדת לייצוא, כ-12,000 דונם אבוקדו נטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים צפויים להינטע בשנים הקרובות.