HomeBiogas מציינת את יום השירותים הבינלאומי

לפי הערכות ארגון הבריאות העולמי (WHO) ל־2.3 מיליארד אנשים ברחבי העולם אין גישה למתקני שירותים בסיסיים, ו- 892 מיליון אנשים עושים את הצרכים שלהם בשטח הפתוח, בשדות, או בתעלות לצד הדרך. יציאות באוויר הפתוח מעבירות מחלות כמו כולירה ושלשולים ואלה גורמים למאות אלפי מקרי מוות בשנה.



במטרה להעלות את המודעות לנושא, ב- 2013 הכריזה העצרת הכללית של האו"ם על ה-19 בנובמבר כעל יום השירותים הבינלאומי, והציבה יעד שאפתני לפיו עד 2030 לא יוותר אדם אחד בעולם שיאלץ לעשות צרכים באוויר הפתוח בגלל העדר בית שימוש.



היום HomeBiogas לוקחת חלק ביצירת מודעות לתופעה הכלל עולמית ומשיקה באופן רשמי את הפתרון החדש שלה: בית-שימוש-ביולוגי, ללא שימוש בחשמל, קומפקטי, ארוז בקופסא קלה לשינוע, אפילו על קטנוע במדגסקר, נגיש וניתן לפריסה מהירה. "תדמיינו שקניתם ארון באיקאה" מסביר אפרתי, "כולל הוראות להתקנה עצמית ותחזוקה. כך אנחנו לא רק מספקים פתרון יעיל, זריז ואקולוגי אלא אפילו מדלגים על התהליך המורכב של טכנאי התקנה ותחזוקה. ואגב חווית השימוש" הוא מוסיף בחיוך, "אנחנו מספקים חווית שימוש של חדר שירותים אמיתי."


"היעד הזה אתגר גם אותנו" אומר אושיק אפרתי, מנכ"ל וממייסדי HomeBiogas. "לקחנו את הפתרון שלנו – HomeBiogas 2.0– אשר ממיר שיירי מזון אורגנים לגז בישול, על בסיס יומי וביתי, וחשבנו כיצד אנחנו מתעלים את הטכנולוגיה שלנו למטרה חשובה זו של מימוש הזכות של כל אדם בעולם לבית שימוש הגון, בטוח ונקי. חקרנו את הנושא מספר שנים," הוא מוסיף, "בחנו את כל הפתרונות הקיימים היום, ביקרנו את אוכלוסיות היעד באפריקה ובהודו במטרה להבין לעומק את הבעיה, ואני באופן אישי, ליוויתי נשים אשר עם רדת החשכה, יוצאות מביתן בהודו, הולכות 2 ק"מ מזרחה לעבר השממה האפילה, ושם עושות את הצרכים שלהם, לאחר שהתאפקו יום שלם. בדרך הארוכה לשם וחזרה, ספרו לי הנשים על העדר הייגינה בסיסית ועל החששות שלהן לביטחונן האישי, כאשר הן חשופות לעוברי אורח בשעה מאוחרת בלילה."



מלבד מדינות מתפתחות יש שני קהלי יעד נוספים שיכולים להפיק תועלת מהפתרון של HomeBiogas: אנשים באזורים מוכי אסון וקהילות אוף-גריד – אנשים שחיים במקומות נידחים ואינם מחוברים לתשתיות המדינה. אלה משתמשים לעיתים קרובות בשירותי קומפוסט או בשירותים המחוברים למכולה תת-קרקעית, ומחייבים פינוי קבוע של הפסולת. בשונה מהם, השירותים הביולוגים של HomeBiogas אינם מצריכים תשתיות תת-קרקעיות מורכבות, או תחזוקה כלשהי: המשאבה הידנית מדיחה את הצואה ישירות למיכל של HomeBiogas, היושב על פני הקרקע, במקום מוצנע בחצר, ושם מתרחש תהליך ביולוגי שהופך את היציאות לגז בישול. במסגרת פיילוט שערכה החברה, כמה עשרות שירותים ביולוגים הותקנו כבר בקהילות אוף-גריד בישראל, בבתי חולים ובבתים פרטיים בגואטמלה, ומתקבלים על ידי המשתמשים כפתרון בריא, נוח ומכובד.

אולי יעניין אותך

 סתיו מנכל בלנדר ישראל צילום סיון פרג'
 משרדי
 פרטנר
 רייבנבך צילום דקלה הוסטיק (9)
allmarketing262
allmarketing284

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח