שיפור יחס ההמרה באתר: תמונות באתרים – יותר מפרצוף יפה

במאמר השני בסדרה דיברנו על חשיבות הכותרת באתר או בדף הנחיתה על יחס ההמרה וההנעה לפעולה. במאמר זה אסקור את ההשפעה אפשרית של התמונה. שימוש בתמונות באתרים יכול לתת תנופה רצינית לתהליכי שיווק באינטרנט, למשוך גולשים ואפילו להשפיע על ההחלטות שיבצעו בתוך האתר. אבל ממש כמו בקמפיין פרסום לדפוס או לטלוויזיה, יש לחשוב, לתכנן ולהיערך לקמפיין שיווק באינטרנט שישלב תמונות באתרים.



מחקרים לא מעטים ניסו לטפל בהשפעה השונה שיש לתמונות שונות על ההנעה לפעולה, ועל השימוש 'הנכון' בתמונות בפרסום, לדוגמא באילו מצבים כדאי לשים תמונה המעבירה מסר ותחושה של משפחתיות, ומתי לשים דוגמנית הורסת. אינני פרסומאי, ואיני מתיימר להכיר את כל התיאוריות בנושא, אני רוצה להביא בפניכם מספר היבטים על ההשפעה של תמונות על ההנעה לפעולה, ומכאן גם על שיפור יחס ההמרה.



מספר פוסטים שהתפרסמו לאחרונה דנים בנושא שימוש בתמונות באתרים ומדגישים נושאים חשובים שהרבה אנשים, אפילו מעצבי אתרים, נוטים להתעלם מהם. אחד מהמעניינים שבהם הוא בריאן אייזנברג, שבמאמרו (https://www.grokdotcom.com/2007/10/04/how-a-pretty-face-can-push-visitors-away/) דן בשימוש בתמונות באופן כללי ובתמונות דיוקן בפרט. תמונות דיוקן שמציגות פרצוף של דוגמן או דוגמנית יכולים לקחת חלק חשוב בקמפיין שיווק באינטרנט, אבל כפי שמציין אייזנברג, פרצוף יפה שמחייך אליך מהאתר זה לא מספיק. חשוב מאוד לחשוב על כל הפרטים, ומעבר לתסרוקת, לאיפור, לתלבושת וכדומה, יש לשים לפרמטר נוסף – כיוון העיניים.



בניסויים שנערכו, כפי שמציין אייזנברג, הוכח באופן מדעי שמרבית האנשים נוטים לעקוב אחר המבט של הדמות שנשקפת אליהם מתמונת הדיוקן. ולמה זה חשוב? בגלל האפקט שרוצים להשיג מהתמונה. כפי שניתן לראות בדוגמא שמוצגת במאמר, אם הדוגמנית מסתכלת אל המוצר שמופיע בתמונה, עיני המתבונן העוקב אחר מבטה "יזלגו" לאותו כיוון – אל המוצר. מאידך, אם הדוגמנית מסתכלת ישירות אל המצלמה, כלומר אל עיני המתבונן, האפקט אחר לגמרי, ואפילו יגרום למתבונן לעצור את מבטו מלסרוק את התמונה. זו יכולה להיות אסטרטגיה מעניינת, ובכל מקרה כשמדובר בקמפיין שיווק באינטרנט כדאי לשים לכך לב ולהשתמש בכלי הזה, שלא רבים מודעים אליו, בעת בחירת הדימויים לשימוש בתמונות באתרים.



כיוון מבטה של הדוגמנית מתקשר לנושא נוסף עליו מדבר ג'וזף קאראביס במאמר מרתק (https://www.imediaconnection.com/content/18685.asp) שדן בשיווק באינטרנט מנקודת מבט של פילוח קהל המטרה. המאמר מעלה כמה נושאים חשובים כמו הבדלים בין גולשים (בשונה מהבדלים בין המינים – גולשות יכולות להתנהג באופן גברי באינטרנט, ולהיפך) ונכונותם לשנות את דעתם בעקבות חוויות גלישה שונות (נושאים שנחזור אליהם בפוסטים עתידיים). אבל ביחס לשימוש בתמונות באתרים, נותן קאראביס דוגמא טובה לאפקט של כיוון דימויים בתמונה. מדובר בתמונת פרסומת לאתר מכירת רכבים. התמונה מציגה זוג שעומד בין שני רכבים, מצד שמאל הרכב הנוכחי והמשומש שלהם, מצד ימין הרכב החדש שאותו הם שוקלים לקנות. פני הזוג נוטים לכיוון הרכב החדש, הם אפילו נדמים כהולכים לקראתו, כאשר ידם הימנית מושטת לעברו. מדובר באפקט תת-מודע שיגרום למתבונן לנטייה ברורה לכיוון הרכב החדש.



שימו לב, שמדובר במוסכמות תרבותיות וחברתיות שפועלות כאן באופן לא לגמרי מודע, ויש חשיבות למיקום הגיאוגרפי ולמדינה בה מתפרסמת התמונה – במדינות בהן נוהגים בצד ימין של הכביש, תהיה נטייה לכיוון צד ימין. באנגליה, למשל, האפקט יהיה הפוך.



כפי שניתן לראות מהדוגמאות, ישנם "פטנטים" שיכולים לבוא לידי ביטוי בשימוש בתמונות באתרים ולסייע לתהליכי שיווק באינטרנט באופן לא ברור מאליו, שנמצא לעיתים מתחת לפני השטח, באזור התת-מודע, אבל השפעתם יכולה להיות מרחיקת לכת.

אולי יעניין אותך

website1
dorit-singer1
F0_0316_0200_DROR
template-1599667_640
crush
desktop-accessibility-preferences-1294499_640

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח