קבוצת ’טעם וצבע’ מאמצת פרויקט שמטרתו הכשרתם ושילובם של עובדים עם צרכים מיוחדים אל שורותיה

קבוצת טעם וצבע מאמצת בחום פרויקט ייחודי וראשון מסוגו שמטרתו הכשרתם ושילובם של עובדים עם צרכים מיוחדים אל שורותיה. הפרויקט, בשיתוף מיזם תב"ת כולל קורס ייחודי וראשון העוסק בהכשרה המעשית והעיונית של עולם הטבחות הממוקם ומתקיים בתוך החברה.



הקורס, שאורכו כשלושה וחצי חודשים, כולל 16 סטודנטים כאשר מתאימים ייקלטו כעובדים מן המניין בטעם וצבע. לשאר יימצאו מקומות עבודה על פי יכולתם.



כל הסטודנטים בקורס הינם צרכני סל שיקום של שירותי בריאות הנפש המעוניינים ומסוגלים להתמיד בהכשרה כזו ולהשתלב בעולם העבודה. כל הסטודנטים הינם אנשים המתמודדים עם לקויות רגשיות, נפשיות וקוגניטיביות. עבור חלק גדול מהם הכניסה לקורס הינה בגדר הגשמת חלום לעסוק במקצוע הטבחות והזדמנות חד פעמית להשתלב באופן נורמטיבי בקהילה בכלל ובעולם העבודה בפרט.



הסטודנטים לומדים לימודים עיוניים פעם בשבוע, ובשאר ימי השבוע, הם משולבים, כבר מתחילת הקורס, בכדי לרכוש את הניסיון, כמתלמדים במטבח בפיקוח טבחים ותיקים.



הקורס מלווה באופן רציף על ידי עובדי חברת אשנב מתחום הריפוי בעיסוק, אשר מסייעים בהטמעת החומר הנלמד, ליווי הסטודנטים במטבח והתמודדות עם קשיים במהלך הדרך. כל בוגרי הקורס יקבלו שירותי השמה ליווי והדרכה מחברת אשנב גם לאחר סיום הקורס ותחילת עבודתם.



לדברי מוטי בן אהרון, מנכ"ל קבוצת טעם וצבע: " קבוצת טעם וצבע שמחה וגאה לשתף פעולה עם פרויקט זה. אנו מאמינים כי הפרויקט משרת אותנו כחברה באותה מידה שהוא משרת את המשתקם. הפרוייקט משלב חשיבה פילנתרופית ועסקית כאחד, אותה אנו שמים לנגד עינינו. דרך הפרויקט אנו נרתמים ועוזרים לשיקום דרך המטבח ומרוויחים עובדים מצוינים ונאמנים לשנים רבות המעוניינים לעבוד ולהתפתח בתחום".



לדברי איה חסדאי , מנהלת התוכנית: "אחת המטרות של הקורס הינה בניית זהות של עובד מקצועי אצל אותם משתקמים – הקניית הרגלי עבודה ופתוח מיומנויות בין-אישיות תוך כדי רכישת השכלה ועבודה מעשית.


בתום הקורס, מקבלים הבוגרים תעודת סיום של והמלצה של מקום עבודה ראשון. עבור חלק מהמשתתפים זו תהיה חוויה ראשונה של מחויבות למקום עבודה בשוק הפתוח וחלון הזדמנויות לשילוב בעולם העבודה ובקהילה.



תהליכי השיקום שעוברים הסטודנטים, מתאפשרים ומצליחים, בין השאר, תודות לקשר הטוב שנוצר בינם לבין צוות המקום, אשר מקבל את הסטודנטים כקולגות כבר מהיום הראשון, ובשל שיתוף הפעולה והתמיכה לה זוכה הקורס מכל צוות טעם וצבע לאורך כל הדרך".


מטרות שיתוף הפעולה בפרויקט זה הנו השמתם של למעלה מ- 70% בוגרי הקורס בשוק העבודה הפתוח במסגרת השמה נתמכת, יצירת שרידות תעסוקתית במקום העבודה ומתן הזדמנות להמשך לימודים לקראת סיווג 01 בטבחות לבוגרים שיהיו מעוניינים בכך".

אולי יעניין אותך

17500white_coke1
17449renuar1

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

table
3
''ד אביחי יהוסף