"אורגניק מרקט" תגבה תשלום עבור שקיות פלסטיק ותעניק הנחה גורפת לכל קונה שמגיע מצויד בשקית רב-פעמית

השבוע, עברה בקריאה ראשונה הצעת החוק להפחתת השימוש בשקיות פלסטיק, שיזמו חברי הכנסת אסתרינה טרטמן (ישראל ביתנו) ודב חנין (חד"ש) – בדיוק שנה לאחר שהוגשה לבית המחוקקים.



ב"אורגניק מרקט", הרשת הקמעונאית המובילה בישראל למוצרים אורגניים, לא חיכו למחוקקים ולא ממתינים להבשלתם של תהליכי החקיקה המסורבלים, ויזמו מהלך למיגור השימוש בשקיות פלסטיק שכבר מעורר גלים. בשלב ראשון, שהחל כבר ב-1 ביולי, כל לקוח שמגיע לאחת משמונה חנויות הרשת כשהוא מצויד בשקית רב-פעמית לנשיאת המוצרים זוכה להנחה בשיעור של 1% מסך הקנייה. זוהי הנחה גורפת, ללא התניה של סכום הקנייה או סוג המוצר. לנוחות הלקוחות שאינם מצוידים בשקית כזו מעמידה אמנם הרשת לרשותם שקיות ניילון, אך תמורת "קנס" סמלי של חצי שקל לשקית. התמורה ממכירת שקיות אלה מועברת במלואה כתרומה למועצה לארץ ישראל יפה. בעמדת הקופה ניתן לרכוש גם שקית רב-פעמית ירוקה מבד, תמורת 4.90 שקלים. בקנייה מעל 50 שקל ניתנת השקית בחינם במסגרת מבצעי קד"מ מקומיים.


בשלב הבא, כל שקיות הפלסטיק ברשת יוצאו מהמחזור ויוחלפו בשקיות מתכלות ולא מזהמות העשויות מתירס, פולימר חי שמתכלה באדמה בטווח של 45-90 יום. באדמה השקית הופכת לקומפוסט, שבאמצעותו ניתן לדשן גידולים שונים – ובכלל זה את שדות התירס להפקת דור חדש של שקיות מתכלות, וכך מושלם מעגל חיים אורגני שלם.


אלעד להב, בעלים משותף ומנכ"ל "אורגניק מרקט": "אחריות אקולוגית היא ערך חשוב בחיים האורגניים, וכרשת האורגנית המובילה בישראל שחותרת לחינוך לחיים אורגניים ולהטמעת ערכים אורגניים בקהילה החלטנו לנקוט מהלך לקידום העניין. רשתות שיווק אחרות אמנם מציעות למכירה שקיות רב-פעמיות, אבל אנחנו היחידים שהחלטנו לנקוט מהלך של חיזוק חיובי לכל פרט שמפגין אחריות סביבתית. בהענקת ההנחה הרשת עצמה תורמת לשמירה על איכות הסביבה.


שקיות פלסטיק – נתונים


הניסיון במדינות אחרות בעולם מראה כי גביית תשלום על מתן שקיות פלסטיק ברשתות השיווק היא המהלך היעיל ביותר לצמצום השימוש בהן. באירלנד חלה ירידה של למעלה מ-90 אחוז בהיקף צריכת שקיות הפלסטיק – בתוך שנה אחת בלבד מאז נכנס החוק בעניין לתוקף.



לפי נתוני אגודת "אדם טבע ודין" להגנת הסביבה, ברשתות השיווק בישראל נצרכות מדי חודש כ-430 מיליון שקיות פלסטיק – כשתי שקיות ליום לאדם. חלקן היחסי של שקיות הפלסטיק מהווה כ-28 אחוז מנפח הפסולת המושלכת בישראל ו-7 אחוז ממשקלה. פסולת זו דורשת שטחי הטמנה יקרים שהולכים ואוזלים.



שקיות הפלסטיק מהוות מפגע סביבתי חמור ביותר – הפלסטיק ממנו עשויות השקיות (עובי ממוצע 17 מיקרון) הוא חומר שאינו מתכלה, אינו מתפרק בטבע ואינו ממוחזר בישראל. הצטברותו יוצרת השלכות סביבתיות רבות, בין השאר: זיהום שטחים פתוחים – השקיות נוטות להתפזר ברוח תוך שהן מזהמות את הנוף ומתגלגלות בחוצות הערים; סכנה לבעלי החיים הואיל ובעלי החיים מנסים לאכול אותן או את תוכנן ונחנקים למוות; פגיעה בצומח ובקרקע – צמחים מכוסי שקיות נפגעים כתוצאה מהקטנת חילוף הגזים והדבר משפיע לרעה אף על התפוקה החקלאית; סכנה לנהגים בשעת נסיעה ועוד.

אולי יעניין אותך

ניוזלטר
מסע לקוח
מודל עסקי
אסטרטגיה שיווקית
 סיוון - מנכלית ובעלים משרד ליעוץ שיווקי__צלמת - מירי ביטון
 עדכני 2022 צילום אסיה רביבו

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח