ארגונים אינם מודעים מספיק לחשיבות ה- B2D

במשך שנים רבות היה נהוג בעולם העסקי לחלק את התקשורת בין הארגון לבין סביבתו על פי המודליםB2B ( (Business to Business ו-C2B (Business to Customers). לכל אחד מהמודלים האלה יש קהלי יעד שונים, תועלות שונות ולכל אחד מקהלי היעד הארגון מוכר או מספק שירותים על פי אסטרטגיה שיווקית שונה. לכן הכלים שנהגו להשתמש בהם הם שונים וזאת על מנת למקסם את הפעילות מול אותם קהלים.


במקביל, התפתח בשנים האחרונות בצורה מקצוענית יותר תחום הלובי הפוליטי, הפועל מול מקבלי החלטות, נבחרי הציבור, ברמה הפוליטית או מול הפקידות הבכירה וגורמים קובעי מדיניות.


מקצוע הלובי פוליטי הפך ליותר ויותר מורכב. אם בעבר ניסו הלוביסטים לצוד את תשומת הלב של חבר כנסת לנושא מסוים תוך הפניית זרקור מנקודת מבטו של הלקוח, הרי שכיום התחום הפך למקצועי יותר ומתוחכם. הלוביסטים יכולים להציג בפני מקבלי ההחלטות מידע ממדינות אחרות בעולם, להתבסס על קמפיינים ממוקדים לקהלי יעד רלוונטיים ולעשות שימוש הן בתקשורת המסורתית והן בכלי הניו מדיה על מנת להכין את דעת הקהל של מקבלי ההחלטות לנושאים שברצונם להוביל ולהציג. כך שהלוביסט הוא רק חלק ממערך ההשפעה על מקבלי החלטות.


תחום זה יכול להיקראB2D (Business to Decision makers). למקבלי ההחלטות יש כיום השפעה רבה על הסביבה העסקית שבה פועל הארגון הן הפרטי והן הציבורי במגוון תחומים.


לדוגמה בתחום הפיננסי: מכסי מגן, מיסוי, הטבות מס וכו'. גם בנושאים יותר מורכבים יש לרגולטור השפעה משמעותית על מקבלי החלטות, נושאים כמו הקצאה של משאבים לדוגמה אוויר – מפעלים נדרשים מדי פעם לשחרר לאוויר חומרים שונים ("לא בהכרח בריאים") ואילו הציבור דורש אוויר נקי ממזהמים, הקצאות של מים, הקצאות של פועלים זרים, רגולציה מגבילה ורגולציה המאפשרת או מונעת תחרות הגיונית בעולם גלובלי מול מתחרים של הארגון הפועלים בסביבה רגולטורית שונה.


הארגונים לא תמיד מודעים לעובדה כי במקביל לרצון לסייע לארגון יש חשיבות גדולה לעבודה מול המחוקקים ובשיתוף פעולה איתם. בכנסת מונחות מדי שבוע עשרות הצעות חוק, אמנם רק חלקן יעברו בקריאה שלישית ויהפכו לחוק אבל אותה הצעת חוק שעברה עשויה לקדם הזדמנות עסקית לחברה. למרבה הצער הצעת חוק שאינה עוברת עלולה לגרום לסגירת ענפים שלמים כמו במקרה של חוק איסור פיטום אווזים ולהבדיל תיקון לחוק הבזק שסגר את החברות שעסקו במשלוחי הררי דואר זבל.


פן נוסף בעבודה מול מקבלי החלטות הוא במקרי משבר: כאשר משבר תקשורתי מתרחש בין אם זה במדיה המסורתית ובין אם בניו-מדיה, עשויים חברי הכנסת להחליט לפעול בנושא, לעורר אותו במסגרת דיונים במליאה, בוועדה ואפילו בהמשך על ידי חקיקה שתמנע מקרים דומים בעתיד. חקיקה כזו עשויה להיות בעלת עלויות משמעותיות לכל ארגון ואולי אף להביא לסגירתו במקרי קיצון.


לאור כל אלה, ארגונים חייבים להיות מודעים לכך שמעבר לעבודתם מול קהלים מקצועיים או מול לקוחות פרטיים עליהם לפעול גם מול מקבלי ההחלטות וליהנות במקרה הטוב מהזדמנויות בתחום, ומהצד האחר להיות מודעים לסכנות מחקיקה שעשויה להביא את הארגון למצב של חוסר רלוונטיות.



אופיר שפיגל, מנהל משרד יח"צ ומרצה בקורס לובי פוליטי ככלי ביחסי ציבור באוניברסיטת חיפה. www.ofirpr.co.il

אולי יעניין אותך

דרור-אורפז-קרדיט-משה-נייס
 מסך 2024-09-30 093238
dolphin logo
מחזור
friedman1
man-assembling-circuit-board-laptop07111

שתפו את הכתבה

הכתבות החמות

BOSE - מחיר מומלץ לצרכן - 1490שח צילום באדיבות המותג (1)
 גלידה נינג'ה צילום יחצ
 ביבר הררי - למייל - צלמת לילך רז(5)
בכיר בחברה גדולה שעבר אירוע מוחי חמור יזכעובד בכיר בחברת גדולה נאלץ להפסיק את עבודתו בעקבות אירוע מוחי קשה שפקד אותו. עקב האירוע החלה חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח אובדן כושר עבודה, להעביר לו תגמולים חודשיים גבוהים. אך כעבור תקופה, ומבלי שחל שיפור במצבו של הבכיר, קבעה חברת הביטוח כי הוא יכול לשוב לעבודתו, והפסיקה באחת את תשלום התגמולים. בצר לו, פנה הבכיר לעורכת הדין לירון ביבר-הררי ממשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, אשר הגישה תביעה נגד חברת הביטוח לביהמ"ש השלום בבת ים. על פי התביעה, התובע עבר אירוע מוחי שהותיר אותו עם מגבלות רפואיות משמעותיות. הוא סובל משיתוק חלקי בפנים, הפרעות בשמיעה ובראייה, כאבים והגבלות בתנועה, חוסר שיווי משקל, נפילות וקשיי דיבור, שפגעו ביכולתו לעבוד בתפקידו הקודם ולתקשר עם הסביבה. חרף המגבלות הקשות, חברת הביטוח הכירה באובדן כושר העבודה שלו רק במשך כשנה וחצי. לאחר מכן דחתה את תביעתו להמשך תשלום התגמולים, בטענה כי מצבו השתפר והוא מסוגל לחזור לעבודה. אל התביעה צורפה חוות דעת של מומחה ברפואה תעסוקתית, אשר בדק את התובע וקבע כי הוא אינו מסוגל לשוב לתפקידו הקודם וכי הוא סובל מאובדן כושר עבודה לצמיתות. לדברי עו"ד ביבר הררי, התנהלות חברת הביטוח מנוגדת לחוזה הביטוח ונעשתה שלא בתום לב. "התובע רכש כיסוי ביטוחי למקרה של אובדן כושר עבודה, וכעת, כשהוא זקוק לתגמולים המגיעים לו על פי הפוליסה, החברה מסרבת לשלם לו", ציינה. לאחר הגשת התביעה לבית משפט השלום בבת ים, הגיעו הצדדים להסכם פשרה. על פי ההסכם, ישולמו לתובע תגמולים בסך כ- 850 אלף שקלים, הכוללים פיצוי בגין אובדן כושר עבודה והוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין. כבוד השופטת אידית קליימן-בלק מבית משפט השלום בבת ים אישרה את ההסכם ונתנה לו תוקף של פסק דין. לדברי עו"ד לירון ביבר-הררי: "אני שמחה על הפשרה שהושגה בסופו של דבר, לאחר שנאלצנו להגיש תביעה נגד חברת הביטוח. הפיצוי לו יזכה מרשי ודאי יסייע לו בהתמודדות עם המגבלות הקשות שנגרמו לו בעקבות האירוע המוחי בו לקה. מקרה זה מדגיש את החשיבות העליונה של העמידה על זכויות המבוטחים מול חברות הביטוח, במיוחד כאשר אלה בוחרות להתנער מחובותיהן". עו"ד לירון ביבר-הררי https://www.biber-law.co.il / עוסקת בתביעות סיעוד וביטוח, ומייצגת מבוטחים מול חברות הביטוח השונות. היא שותפה במשרד עורכי הדין ביבר לקואה חייקין הררי, העוסק בתביעות ביטוח, נזקי גוף ודיני עבודה.ה בפיצויי עתק לאחר מאבק ארוך מול חברת הביטוח